Simona Antonović: Koji je oblik obrva najbolji za vaše lice?

Simona Antonović: Koji je oblik obrva
najbolji za vaše lice?

Oblik obrva

Kako biste postigli prirodan i simetričan izgled lica posvetite pažnju obrvama.

Zaboravite Instagram obrve, očito precrtavanje i grubo isrctavanje te pustite prirodi neka napravi svoje. Oblik lica je bitan kao i oblik obrva, a kako obrve čine okvir lica, ne treba od njih stvarati ono što nisu. Obrve su definirane svim karakteristika lica te oblikom lica u cjelini. Unatoč tome što dvije osobe možda imaju isti oblik lica, njihova dob može utjecati na odabir oblika. Ako imate prirodno tanke obrve, nemojte forsirati debele i snažno popunjene obrve savršeno ravnih rubova. Istim pristupom se valja voditi i kod prirodno debljih obrva – ako ih želite stanjiti, krenite pomalo i strateški tako da stvorite oblik koji je lako održavati.

McCartney bbt S12 012

Kako odrediti oblik obrva?

Najjednostavnije je započeti kistom koji ćete prisloniti na uz vanjski rub nosa do unutarnjeg ruba obrva. Ova linija pokazuje mjesto gdje vam obrva treba započeti. Na ovaj način ćete ujedno vizualno stanjiti nos. Pogledajte ravno u ogledalo i iz iste početne točke koja dodiruje nos, gornji dio kista pozicionirajte tako da dijagonalno prolazi kroz zjenicu oka na obrve. Na ovom mjestu se nalazi najviši dio obrve – luk. Za kraj gornji dio kista poravnajte s vanjskim kutom oka i to je mjesto gdje vam obrva završava.

Luk je najprominentniji dio obrve koji će svaki oblik oka vizualno otvoriti, ali ne treba ga forsirati previše. Luk ne mora biti oštro i visoko definiran da bi bio dobar. Više je do pozicije luka nego do njegove visine. Ako želite naglasiti pogled, prvi korak neka bude šminka, zatim pinceta i čupkanje. Dobro pozicioniran luk je pravi anti-age učinak. Kod osoba koje imaju prominentnije bore luk se može smjestiti više prema vanjskoj dijelu obrva. Obavezno imati na umu da se radi o zbilja malim pomacima koji čine veliku razliku.

Alexander Wang bbt S14 002

Pustite obrve da slobodno rastu dva mjeseca. Upoznajte se sa svojim obrvama i dobro promotrite sve čime raspolažete. Zaboravite na temeljito i jako čupkanje jer ćete teško vratiti sve dlačice koje imate. Izbjegavajte i sve oblike obrva koji će vam vizualno smanjiti oko poput debelih obrva na početku i iznimno tankih na kraju. Želite ostaviti više obrva na zadnjem djelu obrva tako da ih možete popuniti i eventualno produljiti jer kratke obrve mogu isto tako pokvariti cijelu simetriju lica.

Von Furstenberg bbt S14 002

Želite li porazgovarati o svojim obrvama i naučiti kako ih održavati, pošaljite upit na mail [email protected]

 

Preuzeto s www.simonantonovic.com

Foto: IMaxTree

Učitati još
Zatvori