Simona Antonović: Najčešće beauty greške

simonagreske3

Svi ponekad pogriješimo u svom make-up i beauty odabiru, ali to zaista nije nešto što nas treba zabrinjavati. Ipak se radi o make-upu, nečemu što možemo jednostavno obrisati i probati ispočetka. Koliko god vježbali i ponavljali, uvijek postoje one greške koje se ponavljaju. Pretjerano konturiranje zasluženo nosi titulu najčešće pogreške. Unatoč velikom hypeu i trendu, budite oprezni prilikom korištenja bronzera ili proizvoda za konturiranje lica jer manje je više u ovom slučaju. Koristite nijanse koje odgovaraju podtonu vašeg tena, a većini žena odgovaraju hladnije nijanse. Za prirodniji i bolje stopljeni izgled, koristite tekuće i kremaste teksture. Najzahtjevniji dio je stapanje konture s licem i podlogom. Blendajte do trena kada oštre linije postanu neprimjetne.

Dobro stapanje i blendanje, kao i nanošenje, možete odraditi s Beauty Blenderom koji je izvrsna alternativa kistovima, jednostavna za korištenje i daje predivne rezultate. Ako vam make-up ne izgleda kako bi trebao ili ako vam spužvica upije sav tekući proizvod to je zato što nije dovoljno vlažna.

make_up_greske

Ako ste ljubiteljica kistova i ne sjećate se kada ste ih zadnji put oprali onda je to veliki ‘no-no’. Bakterije, prljavština, nakupljeno ulje, i slični užasi, kao i komadići proizvoda na kistu mogu s vremenom izazvati prištiće, upalne procese i nadražiti kožu. Ne trebaju vam posebni proizvodi za čišćenje kistova. Jednom tjedno ih operite svojim šamponom i pustite da se prirodno osuše. Matirati i dati završni touch podlozi i tekućem puderu možete i HD puderom za koji znamo da sadrži sastojke koji ostavljaju bijele vidljive tragove na koži. Posebice trebate biti oprezni s blicevima kod fotografiranja. Izbjegnite ovakve greške s matirajućim puderima u kamenu ili prahu koji imaju nešto boje.

Korekcija boje podočnjaka brže i lakše se napravi korektorom u boji nego s nebrojenim slojevima svjetlijeg korektora ispod očiju. Koristit ćete manje proizvoda, dobit ćete bolje rezultate i šminka će biti dugotrajnija. Za korekciju nepravilnosti na licu, posebice recimo crvenila, koristite primere koji imaju zeleni pigment koji umanjuje vidljivo crvenilo. Kada smo već u području očiju, prirodne obrve su najljepše. Nikako nemojte forsirati oblik obrva koji vam ne pristaje licu i koji nije vaš prirodni oblik.

Velike usne su postale totalni hit. Precrtavanje usana je postala nova vještina koju je potrebno usvojiti u jutarnju rutinu. Iscrtavanje linije usana iznad i preko prirodne linije usana stoji dobro rijetko kome stoga vam savjetujem da liniju iscrtate na samom rubu usana i zatim popunite usne olovkom i ružem. Zatim nanesite malo highlightera ili svjetlijeg korektora iznad najviše točke usana i imate efekt većih usana.

Preuzeto sa simonaantonovic.com

0