Simona Antonović: Koji kist je za koji puder?

Simona Antonović: Koji kist
je za koji puder?

Vaše lice je predivno platno koje poput slikara možete urediti raznim dekorativnim proizvodima. Sve što vam je potrebno je odgovarajući pribor kojim ćete od lica stvoriti savršeno umjetničko djelo. Ključ je u poznavanju tekstura pudera, kistova i spužvica.

Sitne nedostatke, hiperpigmentaciju i ostatke davno zacijeljenih akni možete prekriti s malo korektora, nanoseći ga prstima ili još bolje kistovima koji će vrlo precizno nanijeti proizvod na točno određeno mjesto. Prednosti korištenja preciznih kistova za prekrivanje nedostataka su ušteda proizvoda, ušteda vremena i detaljno prekrivanje. Odlični primjeri kistova za precizno nanošenje korektora su: Giorgio Armani Spot Concealer brush,Keyvin Aucoin The Concealer Brush i Sigma F68 Pin-Point Concealer.

kistovi4

Giorgio Armani Spot Concealer Brush / Keyvin Aucoin The Concealer Brush / Sigma F68 Pin-Point Concealer

Tekuće podloge i pudere moguće je nanijeti s nešto više alata. Pored tekućih podloga, tu su i kremaste podloge koje se mogu nanositi istim tipom kista. Bitno je za ovakve proizvode imati na umu da vam trebaju nešto gušće zbijeni kistovi. Danas mogu dolaziti u brojnim oblicima, pa tako variraju od onih klasičnih, plosnatih koji najviše podsjećaju na slikarske kistove, preko  gustih ovalnih do takozvanih bockalica /stiplling brush/ koje su odlične za nanošenje pudera.

Jedna od popularnijih metoda, koje sam ujedno veliki pobornik, je tapkanje tekućih proizvoda revolucionarnom BeautyBlender spužvicom. Upija jako malo proizvoda, daje vrlo prirodan izgled i ne ostavlja tragove nanošenja. Pored spužvice tu su i kistovi koje obožavam. Giorgio Armani Blender brush koji svojim sintetičkim vlaknima stapa podlogu s kožom. Može ga se koristiti za nanošenje podloge, stapanje ali i nadograđivanje podloge za jače prekrivanje.

kistovi

Giorgio Armani Blender Brush / ZOEVA 124 Grand Stippling / M.A.C 190 Foundation Brush

Tu je i ZOEVA 124 Grand stippling kist koji možete koristiti za postizanje srednjeg prekrivanja. Možete nanositi ili tapkati proizvod. MAC 190 foundation brush neizostavan je dio svakog make up kita jer njime možete nanositi sve teksture i stopiti ih s kožom besprijekorno.

kistovi2

Hakuhodo S101 / Real Techniques Powder Brush / Giorgio Armani Powder Brush

Puderi u kamenu nanose se nešto mekanijim i većim kistovima poput Hakuhodo S101 kista koji je nevjerojatno mekan. Tu je i odlična kolekcija kistova Real Techniques i njihov Powder brush koji je nešto veći, isto tako mekan i nanosi puder ravnomjerno. Giorgio Armani ima odličan Powder brush koji koristim ne samo za pudere u kamenu, već i za pudere u prahu.

kistovi3

Suqqu Face Brush / M.A.C 134 / Sisley Loose Powder Brush

Kada smo već na temi pudera u prahu, njih možete nanositi s nevjerojatnim Suqqu Face brush kistom koji je mekan, nema gusto zbijene dlake i savršeno se prilagođava licu. MAC 134 također je veliki, ultra mekani kist koji je divan za puder u prahu. Tu je i Sisley Loose powder brush za jednostavnu i brzu aplikaciju pudera.

 

Više na www.simonantonovic.com

Učitati još
Zatvori