Serumi za kosu bez kojih ne možemo zamisliti ljeto
Serumi za kosu bez kojih ne možemo zamisliti ljeto

Serumi za kosu bez kojih ne
možemo zamisliti ljeto

Kosa je, kao i koža, ljeti najviše na „udaru“. Ona je najizloženija oštećenjima od sunca i topline i bitno ju je na vrijeme zaštititi. Osim toga, treba ju i nahraniti, pogotovo ako ste u fazi puštanja. Najbolji pomoćnici u tom slučaju su serumi za kosu.

Oni se često nanose navečer. Neki na mokru, neki na suhu kosu. Odlično je što ne maste kosu, ali svejedno odrađuju svoj posao. Njih treba rasporediti po tjemenu, dobro umasirati i ostaviti da djeluju preko noći.

Serumi za kosu – za svakog

Serumi se razlikuju po svom sastavu, a razlikuju se i po namjeni. Ima onih koji su tu za poticanje rasta kose, onih koji pomažu suhoj i ispucaloj kosi, kao i onih koji su posebno namijenjeni kovrčavoj kosi. Oni su kao mala hitna pomoć našoj kosi izmučenoj od ljeta.

Najbolji serumi su oni s bogatim formulama. Naime, oni dubinski hrane vlasi kose, popunjava oštećenja i sprječavaju nova pucanja. Osim što saniraju štetu, oni i štite o štetnih vanjskih utjecaja koji mogu zaista naštetiti našim vlasima, posebno ako imate tanku i lomljivu kosu.

Posebnu pažnju svojoj kosi trebaju posvetiti oni koji kosu posvjetljuju. Takva kosa je već na neki način oštećena i puno osjetljivija od prirodne kose. Ona je obično suha, a i sklona je petljanju, a to nitko ne želi. I u ovom slučaju spas su serumi.

Stoga, koje god bile potrebe vaše kose, serumi mogu pomoći. Oni će vratiti izgubljenu vlagu, nahranit će vlasi i oko njih će stvoriti zaštitni sloj. To je posebno bitno na ovako visokim temperaturama. Također, koliko god voljeli beach waves, kosu nakon kupanja u moru treba isprati jer joj sol ne čini dobro, pogotovo ako je i inače suha.

Odradili smo potragu umjesto vas i u nastavku donosimo hranjive serume koji se mogu naručiti u Hrvatsku. Među njima svatko može pronaći onaj koji će funkcionirati baš za njega.

FOTO: Instagram, Beauty Bay, Douglas, Cult Beauty

Učitati još
Zatvori