Serumi za rast i njegu koji su spas za vašu kosu u hladnim mjesecima
Serumi za rast i njegu koji su spas za vašu kosu u hladnim mjesecima

Serumi za rast i njegu koji su spas za
vašu kosu u hladnim mjesecima

Tajna svake dobre frizure krije se u zdravoj kosi. A, kako je zima dosta oštra prema našoj kosi, ona može izgledati suho, beživotno, naelektrizirano i biti sklona pucanju… Osim adekvatnih proizvoda poput šampona, regeneratora, sprejeva za zaštitu od toplina i ulja, serumi za kosu jedan su od načina da vratimo našu kosu u život.

Kako koristiti serume za kosu?

Često se nanose navečer, neki na mokru, neki na suhu kosu. Odlično je što ne maste kosu, ali svejedno odrađuju svoj posao. Njih treba rasporediti po tjemenu, dobro umasirati i ostaviti da djeluju preko noći.

Serumi za svaki tip kose

Serumi se razlikuju po svom sastavu, a razlikuju se i po namjeni. Ima onih koji su tu za poticanje rasta kose, onih koji pomažu suhoj i ispucaloj kosi, kao i onih koji su posebno namijenjeni kovrčavoj kosi. Oni su kao mala hitna pomoć našoj kosi izmučenoj od niskih temperatura. Kako ne biste morali sanirati štetu, važno je da već i prije hladne sezone, krenete pravilno njegovati kosu.

Koji serumi su najbolji?

Najbolji serumi su oni s bogatim formulama. Naime, oni dubinski hrane vlasi kose, popunjavaju oštećenja i sprječavaju nova pucanja. Osim što saniraju štetu, oni i štite od štetnih vanjskih utjecaja koji mogu zaista naštetiti našim vlasima, posebno ako imate tanku i lomljivu kosu.

Spas za bojanu kosu

Posebnu pažnju svojoj kosi trebaju posvetiti oni koji kosu posvjetljuju. Takva kosa je već na neki način oštećena i puno osjetljivija od prirodne kose. Ona je obično suha, a i sklona je petljanju, a to nitko ne želi. I u ovom slučaju spas su serumi. Stoga, koje god bile potrebe vaše kose, serumi mogu pomoći. Oni će vratiti izgubljenu vlagu, nahranit će vlasi i oko njih će stvoriti zaštitni sloj. To je posebno bitno na niskim temperaturama.

Odradili smo potragu umjesto vas i u nastavku donosimo hranjive serume koji su dostupni kod nas ili se mogu naručiti u Hrvatsku. Među njima svatko može pronaći onaj koji će funkcionirati baš za njega.

serumi za rast kose
Leonor Greyl
Učitati još
Zatvori