Otkrijte serum kojeg dermatolozi opisuju kao spas za kožu
Otkrijte serum kojeg dermatolozi opisuju kao spas za kožu

Otkrijte serum kojeg dermatolozi
opisuju kao spas za kožu

Problem odraslih akni u posljednjih je 20 godina znatno izraženiji, pa nerijetko akne više ni ne podrazumijevamo s adolescentskim aknama koje mnogi dobiju u tinejdžerskoj dobi – i koje jednako tako nestaju stabilizacijom hormona. Odrasle akne su pak nešto kompliciranije. Dosadašnja istraživanja pokazala su kako ih najčešće dobivaju žene, a da se za razliku od adolescentskih akni koje se javljaju na T zoni, predominantno javljaju na tzv. U zoni odnosno čeljusti, bradi i vratu.

Što su odrasle akne?

Akne se mogu javiti osim poslije 25. godine i u 30-ima, 40-ima i 50-ima, a i dalje nije jasno definirano kako i zašto ih dobivamo. Naime, opcija je pregršt. Najčešći razlog je i dalje disbalans hormona, pretežito povezan s periodom prije ili poslije uzimanja kontracepcijskih pilula, uz menstrualni ciklus, period trudnoće, poslije trudnoće, pred menopauze i menopauze. Međutim, većina hormonalnog disbalansa danas potiče direktno od prevelikog izlaganja stresu, kako tijelo kao odgovor na stres stvara androgene, tipove hormona koji stimuliraju rad lojnih žlijezdi i folikula kose, što može dovesti do čepljenja pora i stvaranja akni.

„Akne u odrasloj dobi značajno remete kvalitetu života. Kod odraslih se najčešće javljaju u 20-im i u 30-im godinama. Procjenjuje se kako se akne javljaju u oko 20-30 % žena te oko 15-20 % muškaraca odrasle dobi. Ako je moguće, vrlo je važno otkriti okidač za pojavu akni i pokušati ga otkloniti. Pacijenti uglavnom sami znaju što im pogorša kliničku sliku pa onda te stvari i izbjegavaju. Prilikom odabira dekorativne kozmetike, jedna od vrlo bitnih karakteristika je i nekomedogenost preparata.“, poručuje dr. Maja Kovačević, specijalistica dermatologije.

 

Također, odrasle akne mogu biti i nasljedne, rezultat neodgovarajućih skincare proizvoda za lice i kosu ili komedogenog makeupa te posljedica različitih lijekova. No dobra stvar je to što bez obzira na uzrok odraslih akni, i one se mogu uspješno riješiti korištenjem dermatološki odabranih proizvoda, a pjevačica Mia Dimšić zna kako!

Serum po mjeri mlade pjevačice

Iako problema s aknama nikada nije imala, pjevačica Mia Dimšić itekako zna bitnost kvalitetnog seruma za održavanje pora čistim. “Od malena mogu biti zahvalna, najviše dobroj genetici, što imam stvarno zahvalan ten i kožu te u svojoj skincare rutini nikada nisam morala imati puno proizvoda za njegu. Privatno se ne volim ni šminkati, ali sve se to postepeno mijenjalo kada sam ušla u posao koji je dinamičan, stresan, iziskuje nespavanje i putovanja – a uključuje i puno teškog makeupa, što prije ili kasnije pokaže rezultat i na koži. A koža lica je iznimno bitna, ne samo jer je to prvo što sugovornik vidi – već i jer utječe na naše samopouzdanje”; objasnila je Mia. Korištenjem La Roche-Posay Effaclar seruma kožu održava čistom od prištića koji bi nastali kao posljedica stresnog života i preporučuje ga i drugima – posebice imaju li problema s nesavršenostima koje je ponekad teško prihvatiti.

Idealan serum za odrasle akne

Kako odrasle akne nisu samo papule i pustule, već i miteseri te komedoni, ovisno o problematici lica, najčešće jedan proizvod ne može riješiti sve kožne problematike – međutim, vođeni upravo ovom idejom, stručnjaci brenda La Roche-Posay stvorili su serum koji će uspješno targetirati sve probleme odraslih koža koje se bore s nepravilnostima. Effaclar serum novi je dodatak poznatoj Effaclar liniji proizvoda, dosad poznatoj kao učinkovitoj liniji za adolescentske akne.

Upoznajte Effaclar serum

Effaclar serum posebno je prilagođen serum za kožu sklonu aknama. Ciljano djeluje na mitesere i prištiće, ispravlja nepravilnosti i tragove te odčepljuje pore. Serum se trenutno upija i pogodan je za lakše i brže svakodnevno nanošenje. Prvi je ultrasenzorički proizvod za njegu brenda La Roche-Posay u kojem se nalaze visoke koncentracije sinergičnih djelatnih tvari: tri keratolitičke kiseline, koje umanjuju nepravilnosti i tragove, te niacinamid i termalna izvorska voda, koji djeluju umirujuće ublažavajući crvenilo. Istraživanja su pokazala kako nakon 56 dana korištenja ovog seruma u večernjoj rutini, 48% ispitanica više nije imalo nepravilnosti na koži! Ujedno, serum je dovoljno nježan za korištenje na problematičnoj, no osjetljivoj koži.

Dodatne informacije o njezi kože uz Effaclar serum te drugim proizvodima iz Effaclar linije proizvoda potražite na službenoj stranici brenda La Roche-Posay.

Foto: Pexels, La Roche-Posay, Instagram

Učitati još
Zatvori