Proljetna putovanja koja predlažemo da bookirate još danas
Proljetna putovanja koja predlažemo da bookirate još danas

Proljetna putovanja koja predlažemo
da bookirate još danas

Iako će mnogi prije svega pomisliti na ljeto predlažemo li tople destinacije te na zimu predlažemo li hladne, no zapravo je najpogodniji period za putovanje upravo na proljeće. I to iz više razloga!

Za početak, kako je riječ o sezoni koja cvjeta – a s njom pomalo cvjetamo i mi – idealna je za istraživanje, putovanja, nova iskustva i u punom smislu uživanje u životu. Tom uživanju itekako pridonosi i istraživanje drugih kultura, običaja, mirisa… Baš zato mislimo da biste, barem za vikend, trebali otputovati na kakvo proljetno putovanje. Ako ništa, kako biste napunili baterije za posao i obaveze sve do godišnjeg odmora.

Zašto putovati u proljeće?

Prije svega, proljeće je poznato po dosta blagom i ugodnom vremenu, što je često pogodno za razgledavanje gradova koje planirate posjetiti. Kiše neće biti obilne, a istovremeno tople sunčeve zrake grijat će vas taman onoliko koliko vam je sunce nedostajalo proteklih mjeseci…

Jednako tako, što je vrijeme toplije, navala turista je veća, pa biste u proljeće – posebice rano proljeće – mogli izbjeći velike gužve na raznim turističkim atrakcijama što je svakako plus. To znači i nešto jeftinija avionska karta, smještaj pa i troškovi poput javnog prometa kako radi ugodnih temperatura svoje turističke lokacije možete naprosto prošetati.

Nezaboravna proljetna putovanja

Proljeće u Egiptu

Pijesak, impresivne građevine zemljanih tonova, blistavo more, drveće naranči s friškim pupoljcima bijeloga cvijeća… Egipat je vrlo blizu, a pruža sasvim drugačiju kulturu od europske. Za početak, u Egiptu se preporučuje – osim doista impresivnih piramida, Sfinge i inih grobnica – vrijeme provesti roneći. Naime, Crveno more jedno je od interesantnijih na svijetu za ronjenje, a uz bogatu i rijetku morsku floru i faunu, nemoguće je ostati ravnodušan.

Redovita turistička atrakcija su i pustinjske dine, koje ćete istražiti u brzoj vožnji ako ste fan avanturističkih putovanja. Ovakve vožnje nerijetko završavaju tradicionalnim večerama, a po putu otkrijete čudesne priče iz bogate egipatske povijesti. Obavezna postaja je i rijeka Nil, čiju se duljinu i bogatu prirodu koja je okružuje isplati pogledati i vožnjom brodom ili helikopterom.

No, vjerovali ili ne, Egipat danas nudi i raznovrsne luksuzne resorte koji se nalaze na jednim od najljepših plaža na svijetu. Baš onakve pješčane po kojima satima možete hodati unedogled… Idealno za prvi dašak ljeta – pred ljeto!

proljeće

Proljeće u Indiji

Kažu da rijetko koja država na svijetu ostavi tako jak pečat na čovjeka kao Indija. Sa slojevitom, bogatom poviješću, vidljivim kontrastima i izrazitim senzorijalnim podražajima, ovo je mnogima putovanje života. Proljeće je idealno za putovanje u Indiju želite li iskusiti ugodniju temperature do ljetnih vrućina, ali bez straha da ćete uletjeti u kakav ciklon. Računajte od ožujka do kraja svibnja, što je ujedno i period raznovrsnih praznika koji vam omogućuju lakše uzimanje nekoliko dodatnih dana godišnjeg odmora.

Od iznimno gostoljubivih i ljubaznih ljudi, do Taj Mahala koji je jedan od sedam svjetskih čuda, pa do činjenice da Indija izgleda i miriše bombastično za sva osjetila. Boje, začini, mirisi raskošnog cvijeća poput tuberose, prometni kaos, vrućina i vlaga, začinjena i povrćem raznovrsna hrana miks su koji će vam zasigurno ostaviti pečat na srcu.

Indija nudi podjednako fantastičnu povijesnu turu, arhitektonska čudesa (preko 30 spomenika zaštićenih UNESCO-m!), opuštanje i surfanje na plaži, koliko i uživanje u iznimnom luksuzu. Ipak, većina u Indiju dolazi osjetiti spiritualnost koju nudi, svojevrstan povratak na zemlju i uživanje u sitnicama u životu, na koje nerijetko zaboravimo u užurbanosti.

Proljeće u Francuskoj

Država koja nam je praktički iza ugla, a vrlo vjerojatno nismo vidjeli dalje od – Pariza. Naime, Francuska nije samo država mode i romantike, već pruža i pregršt zanimljivosti za sve od ljubitelje povijesti, umjetnosti, vina i dobre hrane.

Francuska je bogata dvorcima i ljetnikovcima, a pritom je ispunjena i mnogobrojnim gradićima koji su u potpunosti ostali netaknute stare gradnje. Šetnja njima pruža svojevrstan povratak u povijest… Ovo je država s pregršt festivala, koja uživa u životu i svakodnevno ga slavi, a za taj duh morate otići i malo dalje od njene metropole.

Ako ste veliki gurman, Francuska je jedna od prvih lokacija koje vrijedi posjetiti u Europi, kako spaja zanimljiv miks prehrambenih navika; sjever je rezerviraniji za tešku hranu, dok jug živi mediteranski. Duž čitave zemlje možete uživati u poznatim vinarijama pa i šampanjskim selima, vrsnom izboru sireva i neizostavnih slastica. U Francuskoj postoji i toliko vrsta kamenica da se možda i u njih zaljubite s vremenom!

Također, bilo da želite urbani ili ruralni odmor, osim Pariza ali i gradova poput Bordeauxa, Marseillea, Cannesa, Nice, Saint Tropeza i mnogih drugih, dostupni su mnogobrojni nacionalni parkovi, planine (fantastična skijališta!), šume, pa i raznovrsne plaže – koje idu od pristupačnih do iznimno luksuznih opcija. Za kraj, samo za istraživanje Pariza možete potrošiti punih mjesec dana, a do njega nas dijeli svega dva sata avionom. Idealan je makar za vikend izlet!

proljeće

Otputuje – uz MY WAY

Ponekad za slavlje života, otkrivanje novog horizonta i avanturu nije potrebno odletjeti kilometrima daleko. Ponekad je dovoljno zažmiriti i iskusiti je na vašem ristu. Učinite to novom edicijom “MY WAY” parfema brenda Giorgio Armani.

Ono sam što živim

Novi “MY WAY” otvara novo mirisno poglavlje u svijetu Giorgija Armanija. Jedinstveni etos linije MY WAY glasi „I am what I live” zbog toga što ovaj miris priziva snagu doživljaja neponovljivih trenutaka. Ovo je miris nove generacije koji pobuđuje znatiželju i poziva na stvaranje svoga puta. Stvoren je za ženu koja se ne boji biti autentična i živjeti život samo svojom vizijom.

proljeće

Takva žena je i mlada i vrlo popularna američka glumica i producentica Sydney Sweeney, novo lice parfema „MY WAY“. Ona hrabro korača Hollywoodom, predstavlja novu verziju ljepote i smatra se jednom od najkvalitetnijih glumica u usponu.

A novi parfem? Spaja upravo one lokacije na koje bismo vas poslali ovoga proljeća. „MY WAY PARFUM“ svojim drvenastim i puderastim notama donosi novu i intenzivnu interpretaciju prepoznatljive linije MY WAY. Svijetle i osunčane note tuberoze apsolut iz Indije, koje čine temelj linije mirisa MY WAY, u kontrastu su sa zapanjujućim plavim nijansama cvijeta Iris pallida porijeklom iz Francuske, koje pridonose luksuznom mirisu pudera. Tu su još i energične i iskričave note ulja bergamota iz talijanske regije Kalabrija te cvijeta naranče iz Egipta, cedrovina iz SAD-a, bourbon-vanilija s Madagaskara…

I novo izdanje “MY WAY PARFUM” mirisa dolazi u specifičnoj elegantnoj bočici, ovoga puta u zagasitijoj plavoj i ružičastoj boji, a kao i prethodnika prati ga opcija punjivosti čime ovaj luksuzni brend ostaje ukorak s trendom održivosti.

Iskusite najljepše proljeće i udahnite život punim plućima gdje god bili, uz novi “MY WAY PARFUM”.

Foto: PR, Pexels, Unsplash

Učitati još
Zatvori