Obiteljska prirodna kozmetika koja je pokorila svijet
Obiteljska prirodna kozmetika koja je pokorila svijet

Obiteljska prirodna kozmetika koja
je pokorila svijet

Talijanski brend kozmetike L’Erbolario postao je svojevrsnim sinonimom za oznaku “prirodna kozmetika”, a sve je krenulo kao riznica obiteljskih ljekovitih proizvoda.

Naime, L’Erbolario je u stvari obiteljski brend koji svoju priču započinje krajem 70-ih u talijanskom gradiću Lodi. U stražnjoj sobi male trgovine u ulici Corso Archinti, Franco Bergamaschi i njegova supruga Daniela Villa, izradili su svoju prvu kozmetiku koja se bazirala na dugogodišnjim, isprobanim i testiranim obiteljskim receptima. Pretežito, to su bile aromatizirane vode, uljne kupke i losioni, a već tada su se isticali iznimnim prirodnim porijeklom, nježnim mirisima, lišeni sintetičkih sastojaka.

Uspješna obiteljska priča

Zahvaljujući trudu, ali i neodustajanju od početnih principa i same kvalitete proizvoda, L’Erbolario se pretvorio ne samo u jedan od najcjenjenijih talijanskih brendova, već i u jedan od najpoznatijih prirodnih brendova na svijetu. I danas L’Erbolario vješto kombinira suvremeni istraživački razvoj u području kozmetike, pritom poštujući u cijelosti tradiciju biljnih drogerija.

Kod L’Erbolaria ruže doista i dalje mirišu na ruže, a mirisna sirovost njihovih proizvoda koji dominantno mirišu po istaknutoj biljci na pakiranju, svojevrsno je postala dio njihovog brendinga.

Njega na prirodnoj bazi

Fitokozmetika, odnosno kozmetika na prirodnoj bazi, posljednjih nekoliko godina sve češći je izbor prosječnog kupca. Prije svega radi želje za okretanjem prema prirodnijem načinu života, ali i jer prirodni brendovi većinom koriste organske prirodne sastojke, ne testiraju na životinjama i pritom paze na održivost proizvoda.

Upravo je jedna od krilatica brenda L’Erbolario “kozmetika koja ne šteti okolišu”. Naime, koriste reciklabilnu ambalažu, pretežito staklo i karton, što je u svijetu kojem prijeti ozbiljna ekološka katastrofa iznimno bitno. Također, teže održivosti, biraju najkvalitetnije ekstrakte, ulja i maslace iz prirode i ne testiraju na životinjama.

Kvaliteta i etičnost prije svega

Znate li da L’Erbolario ima postrojenje u Lodiju te da je ova fitokozmetika i dalje u potpunosti proizvedena u Italiji? Vole naglasiti kako ih formulacije redovito odvedu na daleka putovanja u potrazi za najfinijim sastojkom. Primjerice, zbog aloe vera lišća otišli su do Guatemale, a za arganovo ulje u Maroko.

No svaka faza njihove proizvodnje, od formulacije do kontrole kvalitete, od pripreme poluprerađenih proizvoda do ambalaže, uvijek se odvija u proizvodnom postrojenju u Lodiju. Pritom, izrazito se protive korištenju zemalja trećega svijeta za izradu pojedinog dijela proizvoda kako ne žele podržavati kršenje ljudskih prava.

Okrenutost kupcu

Bez obzira na to, L’Erbolario i dalje uspješno predstavlja proizvode koji su cjenovno pristupačni s obzirom na kvalitetu sastava, ali i generalnu ponudu na tržištu. Na godišnjoj bazi izdaju više od 40 novih proizvoda među kojima su i 3 mirisne linije, proljetni novitet te dvije posebne božićne linija, ujedno jedni od njihovih bestsellera. No ono što oduševljava L’Erbolario kupce jest činjenica da uvijek za proizvode mogu dobiti tester pakiranje. Naime, 33% ukupne proizvodnje odlazi upravo na testere koji se poklanjaju prilikom kupnje!

Osim više od 60 mirisnih linija koje se redovito nadopunjavaju, L’Erbolario ima i vrlo popularnu liniju zaštite od UV zračenja te 9 linija za njegu različitih tipova i potreba kože. Tu su i linija za njegu i zaštitu dječje kože od nulte godine života, 6 mirisnih linija za mušku njegu i 11 linija za njegu kose. Za kraj, nude i specijalne proizvode za njegu i higijenu tijela te mirisne štapiće i vrećice za dom.

Akcija koju ne želite propustiti

Vaše najdraže L’Erbolario proizvode uhvatite na genijalnim popustima na Green Friday. Riječ je o akciji koja će biti dostupna isključivo na L’Erbolario webshopu, a trajat će od 18. do 20. studenog.

Ovo je idealna prilika za napuniti košaricu pred Božić kako će na 15% popusta biti ne samo cjelokupni asortiman, već i nove linije proizvoda kao i božićni paketi. Uz to, iskoristite 30% popusta na cjelokupni SUN asortiman (pa i na popularni pekmez za ubrzano tamnjenje!) i pripremite se za ljeto 2023.

Foto: L’Erbolario, Instagram, Unsplash

Učitati još
Zatvori