Pinterest predviđa sve beauty trendove za 2018.

Pinterest predviđa sve beauty
trendove za 2018.

Ulaskom u novu godinu iza sebe smo već ostavili neke od najpopularnijih trendova prethodne godine. U svojim ormarima i kozmetičkim torbicama sada smo ostavili samo najbolje od 2017. i okrenuli se prema novim uzbudljivim trendovima, komadima i proizvodima koje će donijeti nova godina. U potrazi za trendovima koji će u novoj godini obilježiti modni svijet još jednom smo se našli na Pinterestu, virtualnoj svaštari ispunjenoj inspirativnim fotografijama. Nakon modnog, red je došao na i  na svijet kozmetike. Od make upa do proizvoda za svakodnevnu njegu i nekoliko novih trendova i proizvoda koje nismo ni znali da trebamo u svojoj svakodnevnoj beauty rutini, Pinterest je još jednom imao odgovor. Koje beauty trendove donosi nova godina?

BEAUTY TRENDOVI ZA NOVU GODINU PREMA PINTERESTU

Objavu dijeli TJ (@tamirajarrel)

Iako popis trendova koje Pinterest donosi na početku svake nove godine nije konačan, iza njega nalazi se više od pukog pogađanja. Pinterestov tim koji se bavi proučavanjem popularnosti pojedinih trendova i predviđanjima koji će trendovi doživjeti porast popularnosti, zadržati je ili izgubiti, okrenuo se prema prošlosti i analizom interesa njihovih korisnika u 2017. ponudio moguće trendove za godinu u koju smo tek zakoračili. Kriteriji koje su slijediti bili su porast interesa za određenu temu, kritična masa koju predstavlja više od pola milijuna spremanja teme i znatni porast u posljednjih nekoliko mjeseci.

Kada govorimo o beauty svijetu, predviđanja Pinterestovog tima najavila su uzbudljivu beauty godinu ispred nas jer popularnost beauty proizvoda, trendova i tema je prošle godine na Pinterestu bila veća no ikad, s porastom beauty pinova za 75%.

Objavu dijeli TJ (@tamirajarrel)

Osim što je razigrani i nepredvidljivi beauty svijet zaintrigirao mnoge, unutar njega istaknulo se i nekoliko definiranih trendova čija je popularnost rasla među ljubiteljima beauty proizvoda. Obrve su još uvijek popularne, no nova godina je našu pažnju još jednom usmjerila na trepavice. Tajnu dugih i voluminoznih trepavica u 2017. godini na Pinterestu je pretraživalo čak 152% više korisnika. Najveći porast u postotku pretraživanja od 555% zabilježila su ulja što zasigurno reflektira i sve veću zainteresiranost za proizvode za njegu.

Nakon nekoliko godina vladavine jednostavnog i svestranog boba, čini se da 2018. godina donosi kraj popularnosti poluduge kose. Nove frizure koje su svi pretraživali na Pinterestu bile su pixie cut i duga kosa. Uz nove popularne dužine kose, začešljana kosa i razigrani uvojci bit će najpopularniji trendovi u kosi kada govorimo o njenoj stilizaciji.

Od make up proizvoda koji su nas najviše zaintrigirali prošle godine istaknuli su se proizvodi za usne u nježnim tonovima ili s mat finišom koje krase prozračne formule te nekoliko jednostavnih proizvoda koji zajedno stvaraju onaj savršeni svakodnevni make up kit u kojem se nalazi baš sve što vam treba. I dok ćemo najviše pažnje u novoj godini posvetiti igri sa jarkim i svijetlim sjenilima, među manikurama najpoželjnije će biti one ukrašene jednostavnim grafičkim linijama.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori