Znate li odabrati nijansu nude laka idealnu za vaš ton kože?

Znate li odabrati nijansu nude laka
idealnu za vaš ton kože?

Nude lakovi definitivno su jedan od must have proizvoda vaše kozmetičke torbice. Pogotovo ako niste ljubiteljica trendi boja i nemate strpljenja za ukrašavanje noktiju nail artom. Odabrati savršeni nude lak jednako je teško kao i pronaći odgovarajući puder za lice.

Lakovi boje mesa, kako ih u salonima često zovemo, popularni su jer osim što osvježavaju nokte, vizualno izdužuju prste i na taj način laskaju svakoj ruci.

Razlikujemo više tipova nude lakova – toplog, neutralnog i hladnog podtona. Njih dijelimo prema viskoznosti i gustoći samih pigmenata na one koji u potpunosti ili samo djelomično prekrivaju nokat.

Za razliku od boje puti, podton kože se nikada ne mijenja. Kako otkriti kojem tonu pripadamo? Pogledajte vene na podlaktici – zelene vene znak su toplog podtona, dok se u slučaju plavih radi o hladnom podtonu. Ukoliko niste sigurni kojih vena ima više – zelenih ili plavih, gotovo sigurno imate neutralan ton kože.

Prilikom odabira nude laka pazite na boju koja laska toplini ili hladnoći vašeg tena. Slično kao i kad birate ruž ili puder. Toplijem tenu bolje će stajati sve nijanse koje vuku na rozo, neutralnom na žuto, a hladnom na sivo.

‘Svrhu’ nude lakova najlakše je usporediti s toniranim kremama – oni su tu da nadopunjuju prirodnu ljepotu nokta i ruke uz tek mali nagovještaj boje. Nude boja koja je pretopla ili prehladna za vaš ten odudarat će od prirodnosti kojoj težimo.

No, nemojte misliti da ovaj tip lakova mora u potpunosti odgovarati vašem tonu kože, uz određene odjevne stylinge dobitna kombinacija može biti ton dva svjetlija ili tamnija nijansa nude laka od prirodnog tona kože. Usklađivanjem različitih nijansi istog podtona dobivamo vrlo elegantan i sofisticiran izgled.

Ukoliko ste kupile lak koji vam ne laska, nije sve izgubljeno. Probajte kombinirati novi lak sa starim lakovima iz vaše kolekcije. Različitim kombinacijama slojeva laka postižete nove  tonove koje možete uvijek dopuniti matt ili glossy završnim lakovima.

Tekst: Dijana Kokot

Nokti.hr & Beauty Boutique

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori