Je li vrijeme za povratak trajne?

Je li vrijeme za povratak trajne?

Iako su je neki sa zadovoljstvom ostavili u prošlosti, vjerovali ili ne, trajna ondulacija ponovno postaje sve traženija usluga u frizerskim salonima. Posebice se to posljednjih tjedana i mjeseci osjeti u Hollywoodu, gdje frizerski stilisti imaju pune ruke posla na kosama svojih klijentica i svjedoče povratku nekoć vrlo popularne, a potom i vrlo omražene trajne. No, danas ona definitivno nije onakva kakvom ju pamtimo još iz 80-ih. Umjesto vrlo velikih (i visokih), sitno nakovrčanih frizura punih volumena, na kakve su nas u to doba naviknule Olivia Newton John, Madonna i Julia Roberts, sada počinjemo viđati trajne frizure koje su u skladu s današnjim trendovima.

Zanimljivo je kako se danas s trajnom ondulacijom mogu postići oni divni valovi u kosi nevjerojatno prirodnog izgleda, koje redovito nose Viktorijine anđelice, a oni u svakom slučaju predstavljaju odmak od kovrčavih ‘mikrofon’ frizura, fiksiranih gomilom laka za kosu. Frizerski stilisti u Los Angelesu slušaju želje svojih klijentica i trajnom ondulacijom najčešće stvaraju sjajne i meke valove u kosi, koji djeluju kao da ne zahtijevaju previše održavanja.

Osim Viktorijinih anđelica, upravo ovakve ‘trajne’ valove nosi i sve više zvijezda na crvenom tepihu. Ono što ih nagovori na trajnu ondulaciju, definitivno je činjenica da će od svoje savršeno ravne napraviti savršeno valovitu kosu, koju će biti lako za održavati, bez stalnog izlaganja vrućini fena i potrošenog vremena za styling kose.

Moderna trajna izvodi se na nekoliko načina, a najpopularnija tehnika ona je gdje se gornji dio kose ostavlja ravan, dok se od sredine nadalje donji dio uvija, koristeći mnogo veće uvijače no što je to bio trend u prošlosti, kako bi se dobili veći uvojci, prirodnijeg dojma i teksture.


Ono što pak ostaje jednako kao i u prošlosti, činjenica je da trajna zahtijeva kemijski tretman kose, odnosno kemijsko oblikovanje i stvaranje valova tamo gdje ih prirodno nema. Zbog toga se slamaju pojedini mostovi proteina u vlasi, pa je za trajnu bitno imati koliko-toliko njegovanu kosu i o njoj pomno brinuti i nakon trajne ondulacije.

 

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori