Njega kose ljeti

Ljetni mjeseci stvoreni su za opuštene i prirodne lookove. Zaboravite na savršeno ravnu kosu i precizno oblikovane kovrče, lakove i pegle za kosu i posvetite se obnovi i njezi kose. Pomalo neuredni valovi i frizure nose se i ovog ljeta, a idealni su za opuštena ljetna druženja i lude noćne provode. Da vaša kosa tijekom i nakon ljeta ne bi izgledala poput slame, iskoristite ovih nekoliko savjeta.

shutterstock_247871602

Prilikom izlaska na sunce, kosu je bitno zaštititi jednako kao i kožu i oči. Ne odlazite na plažu bez nekog pokrivala za glavu, bio to šešir, kapa ili pak lagana marama. Šeširi su već neko vrijeme u modi, a oni slamnati širokog oboda istovremeno će zaštititi vašu kosu i kožu lica od sunca, kao i spriječiti da vam vjetar zamrsi kosu. Opuštene i neuredne pletenice i punđice također će spriječiti oštećenja uzrokovana suncem i vjetrom, a pomoći će vam i u borbi s vrućinom. Kada vežete kosu, koristite gumice obložene tkaninom i one bez metalnih dijelova jer oni uzrokuju lomljenje i pucanje kose.

shutterstock_276291860

Nakon kupanja, bilo u moru ili bazenu, kosu uvijek isperite slatkom vodom. Pranje šamponom smanjite kako ne biste dodatno isušili kosu, a najbolje je koristiti one prirodne. Umjesto šampona s UV zaštitom koji često sadrže štetne kemikalije i čine kosi više štete nego koristi, prođite rukama kroz kosu nakon nanošenja kreme za sunčanje na tijelo. Mokru kosu, pogotovo slanu, najbolje je ne češljati, a ako ju morate raspetljati, koristite češalj sa širokim zupcima.

shutterstock_232341211

Ljetne vrućine dovoljno će isušiti kosu, pa ju zato nemojte tretirati toplinom. Sušilo za kosu koristite samo kada je to neizbježno, inače pustite kosu da se osuši na zraku. Ljeti joj za prirodno sušenje neće biti potrebno previše vremena, a ako i izađete van s lagano vlažnom kosom, ništa vam se neće dogoditi. Pegle za kosu također oštećuju kosu pa ih ostavite po strani jer zaglađena i savršeno ravna kosa nikako ne pristaje ljetnom raspoloženju. Možete isplesti pletenicu dok je kosa još vlažna i opustiti ju prije izlaska za moderne morske valove.

Tijekom sunčanih i toplijih mjeseci, regenerator je od velike važnosti za kosu. Koristite ga svaki dan u manjim količinama kako bi vaša kosa bila hidratizirana i nahranjena. Za razliku od šampona, regenerator je preporučljivo koristiti svaki dan kako bi se kosa nahranila i spriječilo isušivanje. Koristite ga u manjim količinama kako bi zagladio i omekšao kosu bez otežavanja i zamašćivanja, što će vam omogućiti onaj pravi ljetni surferski look.

0