Puderi u stiku: jednostavni i praktični

Puderi u stiku: jednostavni i praktični

Prošlo ljeto na površinu su iz mora različitih formula isplivali puderi u stiku. Ne čudi što je upravo ljeto, vrijeme godišnjih odmora, bilo vrijeme kada su ovi praktični za putovanja i jednostavni za korištenje uvijek i svugdje puderi u stiku osvojili mnoge i postali jednim od najpoželjnijih i najpopularnijih make up proizvoda unutar svake kozmetičke torbice.

Osim što su zbog svoje kompaktne formule u praktičnom pakiranju odlični za putovanja ili kao on the go puder koji će s vama sigurno putovati u vašoj svakodnevnoj torbici i pobrinuti se da uz nekoliko poteza uvijek izgledate odlično, puderi u stiku idealni su ako tražite puder s kojim se možete poigrati. Koristite ga ako želite prekriti samo dijelove s manjim nepravilnostima, na cijelom licu za srednje prekrivanje ili ga nadogradite do potpunog prekrivanja. Kada govorimo o puderu u stiku, sve opcije su otvorene.

Nanošenje je vrlo jednostavno. Iako su greške zbog kojih će vam na licu ostati tragovi poteza pudera česte, uz nekoliko jednostavnih trikova lako ćete ih izbjeći. Jedino što trebate je odoljeti porivu da cijelo lice iscrtate dugim potezima pudera u stiku jer sve što će vam trebati kako bi postigli efekt srednjeg prekrivanja i izbjegli preveliku količinu pudera na koži je nekoliko točaka. Tri točke na čelu, dvije na nosu i dvije na obrazima i puno blendiranja prstima ili kistom dat će najbolji rezultat. Ako vam nakon na određenom području zatreba dodatno prekrivanje, dodajte još jednu točku pudera u stiku i izblendirajte. Iako točke pudera možete nanijeti direktno, koristite čisti kist kako bi izbjegli stvaranje i prenošenje bakterija.

Na kraju, iako su popularne beauty spužve najpoželjnije pomagalo za savršeno nanošenje tekućih pudera, nedovoljna energija trenja potrebna za emulgaciju pudera u stiku postići će upravo suprotni rezultat. Najbolji rezultat nalazi se u kombinaciji pudera u stiku i odličnog kista poput Real Techniques Buffing kista iz njihove Core kolekcije.  U nastavku vam donosimo najbolje pudere u stiku poznatih drogerijskih brendova i luksuznih beauty kuća.

Tekst: Ela Jarni

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori