Top 12 proizvoda za sunce

Top 12 proizvoda za sunce

Ako još uvijek niste obavili prvo ovogodišnje kupanje u moru (ili bazenu), vjerujemo kako ćete vrlo brzo to učiniti. I upravo negdje na obali pronaći spas od ljetnih vrućina. A kada govorimo o ljetnim vrućinama, one uz visoku temperaturu podrazumijevaju i visoku izloženost štetnim UV zrakama, zbog čega je prvi proizvod koji ritualno spremamo sa sobom za putovanje obavezno krema za sunčanje.

Krema za sunčanje

Zovemo ju kremom, no pod ovim pojmom sada se smješta čitav niz inovativnih tekstura koje zaštitnički obavijaju našu kožu. Štite od prodiranja UVA i UVB zraka, paze da ne pocrvenimo i dugoročno štite od razvitka malignih bolesti, kao što je to u slučaju djelovanja sunca rak kože. Hoće li klasična krema, mlijeko, gel ili ulje biti vaš izbor za plažu, ovisi isključivo o vlastitim preferencijama.

No, bitno je odabrati dovoljno visok faktor ovisno o tonu i osjetljivosti kože te biti redovit s njegovim korištenjem. Samo nekoliko minuta nepažnje na plaži, za vašu kožu može značiti mnogo.

Trenutno je ‘in’ sasvim nevidljiva, prozirna zaštita od sunca, koja ne opterećuje kožu i ne ostavlja tragove, a o njoj smo vam pisali ovdje. Žene koje imaju tu sreću da njihova koža nije svijetla i vrlo osjetljiva, možda će htjeti postići preplanuli ten. Uz marmelade i maslace, dobro će im doći i akceleratori u kremi ili ulju, koji ubrzavaju proces tamnjenja kože. Sve super proizvode za ljeto i za zaštitu od sunca, pronađite u nastavku.

Foto: PR, Instagram

Učitati još
Zatvori