Maske za jako oštećenu kosu: Top 10

Zima je već u prolazu, polako nam se pojavljuju prve zrake sunca, a kosa izlazi iz skrovišta zimskih kapa i šalova gdje je boravila proteklih mjeseci. Koliko god su modni dodaci štitili kosu od zime, toliko su joj i nanosili štetu zbog stalnog statičkog elektriciteta i trenja. A da niti ne pričamo o suhom zraku u domovima i na radnom mjestu koji je uvjetovan grijanjem te dodatnom isušivanju svaki put kad upotrebljavamo sušilo za kosu, jer jasno je da u zimskom dobu kosu ne možemo sušiti na zraku.

Maske za kosu

Možda vam je kosa već sad beživotna, suha i oštećena. Tim više što sunca i D vitamina nije vidjela već neko vrijeme, a možda imate i prirodnu sklonost oštećenjima zbog tankih vlasi. Čak i ako nije, trebalo bi spriječiti proces isušivanja što je moguće ranije, a tu nam u pomoć priskaču različite maske za kosu s nutritivnim svojstvima i blagotvornim sastojcima koje duboko hrane kosu i oporavljaju od korijena do vrha.

Upotreba svake maske je jednostavna – nakon pranja kose hranjivim šamponom aplicirajte dozu maske veličine lješnjaka i dobro utrljajte u vlasište pa sve do vrhova. Pričekajte minimalno 3 minute, a nećete pogriješiti i ako pričekate 5 minuta, kako bi se sva svojstva upila u vlasi i one se pravilno regenerirale. Izbora je mnogo, od skupljih do jeftinijih varijanti, dostupnih gotovo u svim trgovinama ovisno o brendu. Pogledajte naš izbor top 10 maski za jako oštećenu kosu.

0