Najizdržljivije maskare koje prkose i ljetnoj vrućini
Najizdržljivije maskare koje prkose i ljetnoj vrućini

Najizdržljivije maskare koje
prkose i ljetnoj vrućini

Baš kao što je ljeti bitno imati dobru podlogu na licu koja će odoljeti vrućinama, tako je bitno imati i dobru maskaru. Takva maskara se ne razmazuje, ne preslikava na kapke i ne trusi se. I to nije nužno vodootporna maskara. Naime, kako joj ime kaže, ona je otporna na vodu, ali to ne znači da je otporna na znojenje i razmazivanje.

Stoga, prilikom kupnje maskara obratite pažnju na oznake „smudge proof“ ili nešto slično. Oznaka „waterproof“ ne garantira da će maskara preživjeti ljetne vrućine.

Idealne su maskare koje se ne razmazuju

Osim što mora biti postojana, maskara mora i raditi svoj posao. Ona ne smije biti prerijetka niti grudast, mora se lijepo nanositi u što manje slojeva. Kvalitetna maskara uvija, produljuje i daje volumen trepavicama. I to traje. Taj efekt ne smije biti trenutan, nego treba potrajati.

Kvalitetne maskare mogu se naći u svim cjenovnim razredima. Na vama je da izaberete četkicu koja vam najbolje paše i s kojom vam ej najlakše raditi. Uz to, treba obratiti i pozornost na sastojke te je li na maskari naznačeno da je za osjetljive oči. Ako vas oči peku nakon nanošenja neke maskare, znači da vam nešto u njoj ne paše i da biste trebali potražiti neku drugu koja vas ne iritira.

Važno je naglasiti i da nijedna maskara nije otporna na masnoću. Stoga, ako imate nešto masniju kožu, važno je da ju dobro matirate, a i nekada u danu bacite oko na maskaru kako biste provjerili je li sve „na mjestu“.

Srećom, kao i za gotovo sve druge proizvode, na tržištu postoji hrpa različitih maskara. Među njima možete naći upravo one koje pašu baš vama, a među njima smo i mi pronašli one najizdržljivije. One će preživjeti cijeli dan na poslu ili u gradu, čak i za vrijeme toplinskog vala. Naposljetku, dobra maskara, koliko god izdržljiva bila, na kraju dana lako se skida.

Učitati još
Zatvori