Žena iza kultnog ulja za lice

Linda Rodin

O velikoj, točnije svjetskoj popularnosti ulja za lice možemo govoriti tek unatrag nekoliko godina. Ove eliksire mladosti i ljepote u svoju beauty rutinu do danas su uvrstile mnoge žene, no malo je poznata činjenica kako taj novi trend u svijetu ljepote nije izašao iz nekog utjecajnog kozmetičkog laboratorija, već ga je u poprilično amaterskoj atmosferi, no s velikom dozom volje, pokrenula modna i beauty ikona – Linda Rodin.

Linda Rodin 2

Danas 68-godišnju Lindu najbolje ćete prepoznati po njenoj sijedoj kosi, naočalama otkačenih okvira, uvijek vibrantno obojenom ružu na usnama i modnom stilu koji i dalje bazu ima u dobrim starim Levi’s trapericama. Ova kolekcionarka svega ‘vintage’ inače je dobro poznato ime modne industrije: 30 godina bila je stilistica talijanskog Voguea, modnih kampanja Victoria’s Secreta, buyerica poznate njujorške trgovine Henri Bendel, kratko vrijeme urednica u Harper’s Bazaaru i, naravno, još na početku karijere, profesionalni model.

Linda Rodin 3

Surađujući s drugim stilistima, make up artistima, frizerima i modelima, u desetljećima dugoj karijeri ipak nije pronašla kozmetički proizvod koji bi mogla nazvati uistinu omiljenim. Stoga ga je jednog dana odlučila sama proizvesti.

Bila je to 2007. godina, kada se Linda zaputila u jedan njujorški dućan zdrave hrane i ondje nabavila pregršt prirodnih ulja. Doma se vratila s njih jedanaest, a među njima bila su i ona njoj draga – ulje argana i ulje nevena.

Linda Rodin 4

U svojoj kupaonici bacila se na posao i sva ulja pomiješala u jednoj šalici, kako bi na kraju dobila nešto uistinu dobro za svoju kožu. Nabavila je čak i male bočice u koje je pohranila dobivenu mješavinu i potom ih nosila na snimanja, nudeći kolegama da isprobaju. Njenim suradnicima ulje se očigledno svidjelo i počeli su tražiti još – kako za sebe, tako i za holivudske zvijezde s kojima su radili.

Linda Rodin 5

Lindu je to potaknulo da razvije biznis, a u pomoć su joj uskočili njen nećak, koji joj je pomogao definirati recept same mješavine, i prijateljica grafička dizajnerica, koja je osmislila identitet brenda i bočice proizvoda. U međuvremenu je Linda po svijetu tražila najkvalitetnije verzije ulja koja je koristila i naposljetku, kao velika obožavateljica Italije, svoj finalni produkt nazvala Olio Lusso (luksuzno ulje).

olio-lusso2

Od 2007. godine kada ga je predstavila do danas, Olio Lusso postao je kultni beauty proizvod, u čiju se učinkovitost kune čak i velika filmska zvijezda Gwyneth Paltrow. Ulje sadrži 11 esencijalnih ulja, uključujući umirujući i aromatični jasmin, njegujući slatki badem i anti-age argan. Modnim insajderima Olio Lusso je ujedno i omiljeni način na koji hrane i hidratiziraju kožu, a svaku bočicu na izmaku beskompromisno zamijenjuju onom novom.

Linda Rodin 6

Tekuća formula namijenjena je normalnoj, masnoj ili suhoj koži, s kojom se savršeno stapa, bez da za sobom ostavlja masne tragove. Nakon nekog vremena korištenja, svi potvrđuju kako im koža odiše mladošću, životom i zdravim sjajem.

Linda Rodin 7

U ponudu beauty brenda Rodin, Linda je uvrstila još neka ulja (lavandino i nerolijevo za lice i tijelo, ulje za kosu), parfeme, balzame i ruževe za usne, kreme za ruke i sapune, puder za čišćenje lica i mirisne svijeće – ukratko, sve što već godinama čini samu beauty bazu ove legendarne ikone stila, koja i dalje dostojanstveno stari, a za tu činjenicu ‘krivi’ mnogo dobrog sna, zdrave hrane i, naravno, svog ulja.

Linda Rodin 9

Prije dvije godine,  kompanija Estée Lauder kupila je Rodin, a njegovi luksuzni proizvodi za njegu kože sada se mogu pronaći u robnim kućama Barney’s, Colette i Liberty, dok su za nas dostupni na Net-a-Porteru.

Foto: Rodin, Instagram

0