Zašto je kupka još uvijek omiljeni način opuštanja?

Zašto je kupka još uvijek
omiljeni način opuštanja?

Između brojnih obaveza, dogovora i nepročitanih mailova, pronaći vrijeme za sebe postalo je više od relaksacije. Poput pažljivo osmišljene taktike za preživljavanje u vrtlogu brzog načina života, opuštajući rituali postali su važan dio naše tjedne rutine. Iako se naše dnevne i tjedne obaveze neprestano mijenjaju, mali, osobni rituali ono su što nam daje osjećaj sigurnosti i prizemljenosti.

Novi wellness trendovi donijeli su nove i naizgled atraktivne metode opuštanja. Od popularnog hygge lifestyle trenda koji je naše dnevne boravke ispunio svijećama i dekama do meditacije i novih spa tretmana, suvremeno doba u neprestanoj je potrazi za savršenim načinom kako brige i probleme ostaviti iza sebe i riješiti se nagomilanog stresa. Usprkos brojnim novitetima, jednostavna, pristupačna i nevjerojatno relaksirajuća kupka još uvijek je na vrhu liste omiljenih rituala. Koja je tajna koju krije kadi napunjena vodom s nekoliko kapi omiljenog ulja ili prstohvata omiljene soli za kupanje?

Dok novi wellness trendovi donose promjene unutar naše svakodnevice, kupka donosi poznatu jednostavnost kojoj se svi rado vraćamo. Kao savršeni prekid unutar radnog tjedna ili vikend relaksacija nakon napornog radnog tjedna, kupka je uvijek odlična ideja. Ono što ju, osim nekoliko opuštajućih trenutaka koje ćete posvetiti sebi, su vaš omiljeni miris skriven unutar kremastih proizvoda ili kugle za kupanje i hrpa mjehurića.

URONITE U OSJEĆAJ POTPUNE OPUŠTENOSTI

Iako se čini kao prebanalno i preočito za isticanje, početak svake kupke je kada puna vode. Voda je ono što nas čini opuštenijima i kreativnijima, a osim odličnog osjećaja koji nas preplavljaje svaki put kad smo u blizini velikih površina vode. Isto je dokazala i znanost. Istraživanja su pokazala kako oni koji žive na obali osjećaju manje stresa i boljeg su zdravlja. Iako je tajna učinka vode još uvijek obavijena misterijom, kupka je savršeni način kako njezina relaksirajuća svojstva uklopiti u svakodnevicu gdje god se nalazili.

SAVRŠENA KUPKA SKRIVENA JE U MJERUHIĆIMA

Voda je nezaobilazni početak svake kupke. Ono što ju čini posebno su uvijek zabavni mjehurići koji nose naš omiljeni opuštajući miris. Bilo da birate klasiku umirujuće lavande ili unutar svoje kupke volite nježne cvjetne ili puderaste mirise, omiljeni proizvod uvijek držite blizu kade.

KNJIGA I VINO KAO SAVRŠENI DODATAK

Kako začiniti jednostavnost ultimativnog i svevremenskog opuštajućeg rituala? Kupki dojdate nekoliko savršenih dodataka. Čaša vina i zanimljivo štivo uvijek su odličan izbor koji će kupanje učiniti boljim i pobrinuti se da u potpunosti zaboravite na svakodnevne brige i obaveze.

Tekst: Ela Jarni

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori