Lagane i prozračne SPF kreme za lice koje štite i njeguju kožu
Lagane i prozračne SPF kreme za lice koje štite i njeguju kožu

Lagane i prozračne SPF kreme za lice
koje štite i njeguju kožu

Sunce je svakim danom sve jače, a iako bismo zaštitni faktor na lice trebali nanositi i u hladnijim mjesecima, mnogima je upravo ovo razdoblje podsjetnik da počnu koristiti kreme sa SPF-om. Koža lica osjetljivija je od kože tijela i za nju treba posebno brinuti, a jedna od ključnih stvari tu su kreme sa SPF-om. Na tržištu postoji bezbroj proizvoda sa zaštitnim faktorom i vjerojatno se pitate što odabrati. Pa, najbolja krema sa SPF-om za vas je ona koju ćete koristiti svaki dan.

Nove formulacije SPF-ova

Nekada je bilo vrlo teško pronaći SPF koji nije težak na licu i ne ostavlja bijele tragove. No, sada na raspolaganju imamo cijeli niz SPF-ova koji pristaju svakom tipu kože. Zapravo, većina najboljih krema za sunčanje za lice sada je lagana i formulirana tako da odgovara vašoj šminki i njezi kože (a neke se čak mogu nanijeti i nakon šminke). Postoje i tonirane SPF kreme, a upravo su one odličan odabir za ljetne mjesece kada ne želimo osjećaj teških pudera na koži, a potrebno nam je prekrivanje.

Zašto je SPF važan?

SPF je najvažnija stvar koju možemo učiniti za našu kožu, potvrdili su to brojni stručnjaci. Sunčeve UVA zrake sjaje približno istim intenzitetom tijekom cijele godine i prodiru kroz stvari poput oblaka i prozora. Oni napadaju dublji sloj naše kože, dovodeći do svih sitnica koje nam se ne sviđaju na njoj – bora, tamnih mrlja – a mogu čak dovesti i do raka kože.

Kada se pravilno koristi i nanese izdašno i ravnomjerno, krema sa SPF-om 30 do 50 ponudit će odgovarajuću zaštitu od sunčevih UV zraka. Sve ispod SPF 30 doista nije dovoljno jako, a sve iznad SPF 50 gotovo stvara lažan osjećaj zaštite s nepotrebnim aktivnim sastojcima. Pod velikodušnu količinu mislimo nanijeti onoliko koliko mislite da je dovoljno, zatim dodati još malo, s općim pravilom da se nadopunjuje svaka dva sata.

Učitati još
Zatvori