SPF kreme za lice koje istovremeno matiraju i štite kožu
SPF kreme za lice koje istovremeno matiraju i štite kožu

SPF kreme za lice koje istovremeno
matiraju i štite kožu

Bez kreme sa zaštitnim faktorom ne ide se van. Čak ni zimi, a posebno ne sada kada pomalo kreću sunčaniji dani. Koža lica osjetljivija je od kože tijela i za nju treba posebno brinuti. Jedna od ključnih stvari tu su kreme sa SPF-om. I dok su sve do nedavno one bile masne i ostavljale bijeli trag, sada to više nije tako. Kreme za lice sa zaštitnim faktorom sada su lagane, nisu masne i ne ostavljaju tragove.

One nas štite od sunčevih zraka, posebno onih UVA, koje rade najviše štete. Upravo ta vrsta zračenja odgovorna je za prijevremeno starenje kože. UVA zrake ulaze dublje u kožu, stvaraju bore, ali i povećavaju rizik od pojave raka kože. Ako vam to nije dovoljno da ih krenete koristiti, možda vas potakne činjenica danas postoji SPF za svaki tip kože.

Ako imate osjetljivu kožu, postoji krema s faktorom za vas. Isto je i ako imate masnu, mješovitu ili suhu kožu – postoji opcija i za vas. Posebno popularni su fluidi sa zaštitnim faktorom. Oni su rjeđi, više tekući i idealni za vruće vrijeme. Na koži su lagani i nakon njih nemate osjećaj kao da imate masku na licu.

 

Iako je sada stvarno puno opcija od kojih lice neće biti masno, posebna kategorija su kreme s faktorom koje matiraju kožu. One su idealne za sve one s masnijom kožom te ljude koji na SPF nanose šminku. Ako želite koristiti ovakve kreme, pobrinite se da je faktor najmanje 30, a dobro bi bilo i da nabavite sprej sa SPF-om kojim možete obnoviti zaštitu tijekom dana čak i ako imate šminku.

matirajuće SPF kreme
URIAGE BARIESUN MAT FLUID SPF50+
matirajuće SPF kreme
BIODERMA PHOTODERM AKN MAT SPF30
matirajuće SPF kreme
SUNPRISE SPF50+
Kreme sa zaštitnim faktorom
NIVEA SHINE CONTROL SPF50
Kreme sa zaštitnim faktorom
LA ROCHE POSAY ANTHELIOS XL DRY TOUCH GEL-CREAM SPF 50+
Kreme sa zaštitnim faktorom
LA ROCHE POSAY ANTHELIOS NEVIDLJIVI I OSVJEŽAVAJUĆI SPREJ ZA LICE SPF50

FOTO: Instagram (@jenniferczeczor, @hannaschonberg, @papayalovin),
Farmacia, Avene, La Roche Posay, Uriage, Nivea, Bioderma,
Amazon, Sunday Riley, Supergoop, Shiseido, Laboratorios Babe

Učitati još
Zatvori