Kako vam vježbanje može pomoći da se razbudite ujutro

jutrotjelovjezba1

@littlebantamsurftrainer

Ponedjeljak je, početak novog tjedna i prvi radni dan nakon vikenda. Izlazite iz kreveta, umorni, ukočeni, u namjeri da posegnete za šalicom kave kako bi se razbudili, ali zašto ne biste danas isprobali drugačiju metodu?

Vježbanje ujutro može biti ekvivalent šalici kave, a zasigurno je i zdravije. Kretnje, pa makar i najobičnije poput istezanja, potiču cirkulaciju i rastežu mišiće nakon ležanja u krevetu, što je i poanta. Ne morate se preznojiti ako niste tip koji ujutro odlazi u teretanu (iako je i to svakako vrijedno isprobavanja kako bi vidjeli pozitivne učinke na tijelo), dovoljno je samo skoncentrirano razmišljati o pokretima, duboko disati i na 10-tak minuta odagnati misli o stresnom početku dana.

yogazene4

@fakander

Istegnite kralježnicu na dovratku s rukama u zraku najdalje što možete. Pesavinite se i pokušajte prstima dotaknuti pod, s vremenom će to postajati sve lakše, kao i grljenje vlastitih koljena. Napravite piramidu, spustite se u izdržaj, polako, skoncentrirano i ostanite tako 20-tak sekundi. Zatim se istim putem vratite nazad u piramidu i polako se ispravite kralježak po kralježak. Stanite uspravno i nekoliko puta duboko udahnite i izdahnite te ponovite.

yoga

Tijelo će vam se poput baterije napuniti energijom, a zamagljeni um nakon buđenja razbistriti. Nakon ovog malog rituala pojedite kvalitetan doručak i popijte veliku čašu vode, možda vam kava do dolaska na radno mjesto neće uopće ni pasti na pamet.

jutrotjelovjezba2

@fakander

Foto: Instagram

0