Kako uvijek imati besprijekorne šiške?

Kako uvijek imati besprijekorne šiške?

@natalieoffduty

Šiške gotovo nikada ne izlaze iz mode. One su posebno chic detalj na svakoj ženi, a kada se pravilno stiliziraju mogu biti profinjeni i estetski vrlo cijenjen dodatak stilu koji odaje istančan ukus. Gotovo sve lijepo stilizirane Francuskinje njeguju izgled sa šiškama kojemu je uistinu teško pronaći odgovarajuću alternativu. No, činjenica je da sa šiškama treba znalački postupati. Potrebno je mnogo pažnje kako bi frizura sa šiškama izgledala baš onako kako želimo. Stoga se mnoge žene, bez obzira koliko im frizure sa šiškama djelovale privlačno i zanosno, odluče za provjerene frizure s dugim šiškama koje su ipak jednostavnije za održavanje. Vječno je pitanje kako u nekoliko minuta postići efekt besprijekorne frizure sa šiškama kao iz frizerskog salona. U nastavku donosimo nekoliko jednostavnih trikova za uvijek divnu kosu.

@vblyss

POČNITE SA SUŠILOM ZA KOSU

Ako pustite šiške da se nakon pranja same osuše na zraku, to će im dati funky izgled, a vjerujemo da to nije ono što baš uvijek želite od svoje frizure. Srećom, one se također vrlo brzo suše uz pomoć sušila za kosu pa i nije neki problem svako jutro ih barem malo navlažiti i osušiti sušilom kako biste uvijek imali željeni i lijepo oblikovani izgled. Potrebno je manje od 2 minute za wow efekt i to provjereno čini razliku.

BIRAJTE ISPRAVAN SMJER

Smjer u kojem sušite kosu, također čini veliku razliku. Iskusni frizeri savjetuju da je idealno sušiti šiške okruglom četkom od svinjskih čekinja, jer će čvrsto povezane “iglice” povezati kosu, dajući vam savršenu kontrolu nad oblikovanjem. Smjer koji se preporučuje pri sušenju je s lijeva na desno, sve dok šiške u potpunosti ne osušite. U idealnom slučaju, to znači da će toplina sušila omekšati bilo kakve neposlušne dlačice i omogućiti da šiške padaju ravno.

DOZIRANO KORISTITE PROIZVODE

Na  šiške je dobro nanijeti kreme i serume za styling, baš kao što to pomaže u stiliziranju i njezi ostatka kose. Osim što je za šiške potrebna mnogo manje količina preparata. Previše proizvoda može šiške učiniti teškima i masnima, ili mogu postati ukočene i tada se teško oblikuju.

DOBRO PROCIJENITE KADA JE VRIJEME ZA ŠIŠANJE 

Jedan od najviše frustrirajućih dijelova kod održavanja šiški je šišanje. Mnogi stilisti nude besplatno šišanje šiški pa o tome porazgovarajte sa svojim frizerom. Mnoge žene koje dugi niz godina njeguju izgled sa šiškama već poznaju mnoge trikove kako šiške što jednostavnije i učinkovitije dovesti u red. Kada šiške malo porastu koriste okruglu i malo deblju četku kako bi ih podigle i tako vizualno skratile. Tako kupuju vrijeme dok ne posjete frizerski salon. Ili ih jednostavno počešljaju u stranu i tako unesu malo osvježenja u svoj izgled.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori