Kako se preko noći riješiti mitesera?

Kako se preko noći riješiti mitesera?

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Marianna Hewitt (@marianna_hewitt)

Miteseri su neizostavni neprijatelj lijepog tena. Iako je riječ o točkicama koje su jedva vidljive, one zadaju glavobolju perfekcionisticama i zagovarateljicama besprijekornog, blistavog tena. Na tržištu su dostupne brojne maske, kreme i tonici uz čiju pomoć se miteseri uklanjaju. No, uvijek je potrebno nekoliko tretmana kako bi se njihova vidljivost izgubila. Riječ je o kontinuiranom procesu koji gotovo nikada ne prestaje. I to može biti dosta naporno.

No, može li se ipak na mitesere djelovati trenutno? Njihov nestanak preko noći ono je što priželjkujemo.

Što su uopće miteseri?

Tamne točke koje prekrivaju lice, najviše na području T-zone nisu samo posljedica prljavštine i čestica prašine koja se tijekom dana nakupi na licu. Riječ je o izlučevinama prirodnog sebuma u porama koji u dodiru sa zrakom dobije tamnu boju. Pilinzi skidaju samo njihovu površinu, odnosno sam vrh jer miteseri se zapravo nalaze puno dublje u koži. Prečesto korištenje pilinga (više od jednom tjedno) oštetit će kožu i stanjiti je. Stoga je važno dozirati tretiranje mitesera.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jacey Duprie (@jaceyduprie)

Kako se riješiti mitesera?

Dermatolozi savjetuju da je idealno tretirati mitesere neposredno nakon tuširanja jer je temperatura kože tada podignuta i očvrsnuti sebum omekša. Nanesite sloj bogate hidratantne kreme na lice, a to će stvoriti “prekrivač” na koži koji će zadržati temperaturu. Zatim prekrijte lice prozirom folijom te prislonite vlažan ručnik. Tada polako prstima istiskujte mitesere. Stišćite kožu, no važno je da vaši prsti ne budu preblizu. Prst jedne ruke stavite u položaj pet sati, a prst druge ruke u položaj deset sati ili tri i devet. Ukoliko su miteseri previše tvrdoglavi i ne izlaze, ne pretjerujte sa stiskanjem jer tada možete nanijeti više štete licu. U tom slučaju, odustanite i pokušajte s istim postupkom nakon dan ili dva. Nakon što ste završili sa stiskanjem, nanesite na kožu tonik koji u sebi ne sadrži alkohol. Potom nanesite gel masku koja hladi kožu i ublažava iritacije.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Marianna Hewitt (@marianna_hewitt)

Plan održavanja

Redovno čišćenje lica i upotreba proizvoda sa salicilnom kiselinom učinkovita su prevencija od mitesera. Nakon što su pore čiste, važno je koristiti proizvode za dnevnu beauty rutinu koji sadrže kiseline, kao što su AHA i BHA, apsorbiraju se izravno u pore i čuvaju ih, čiste, kao i sprečavaju da se sebum brzo napuni.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jessie Bush (@wethepeoplestyle)

Antioksidanti koji se koriste u proizvodima za njegu kože imaju mnoge prednosti kao što je poticanje proizvodnje kolagena, slabljenje obojenosti i usporavanje proizvodnje slobodnih radikala koji štete koži. No, jedna je iznenađujuća korist. Njihova sposobnost da spriječe oksidaciju ulja pa se stoga nazivaju antioksidanti. Ovakav tretman vitamina C i E pomoći će u sprječavanju stvaranja mitesera na koži.

Nažalost, ne postoji čarobni lijek za potpuno uklanjanje mitesera. Međutim, korištenje retinola ili receptorskih retinoida može zategnuti pore tako da se miteseri pojavljuju u puno manjem, blažem obliku, što ih čini gotovo neprimjetnima.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori