Kako prirodne kovrče održavati što ljepšima

Kako prirodne kovrče
održavati što ljepšima

A post shared by Tanya Kizko (@tanyakizko) on

Kovrčava kosa je specifičnija od ostalih tipova kose pa zahtjeva i malo drugačiji pristup. Kako bi cijeli postupak, od pranja kose do stiliziranja, rezultirao lijepim i blistavim kovrčama, slobodno razmazite svoju kosu. To može biti zahtjevan posao, pogotovo ako je prirodno kovrčava kosa izgubila sjaj, elastičnost i kvalitetu. No, njega kovrčave kose itekako može biti zabavna, a rezultati mogu biti odlični. Postizanje efekta zdravih i postojanih kovrča itekako je moguć i to bez mnogo truda. Kako bi izgledale baš kako želite, slijedite upute uspješnih svjetskih frizera i nećete pogriješiti. Odnosite se prema vašim kovrčama nježno, koristite preparate namijenjene baš za ovaj tip kose, nastojte je što više vlažiti i nahraniti kako bi vaši uvojci bili puni života.

Šampon bez sulfata i silikona

Šamponi bez sulfata i silikona su blagi i nježni prema vašoj kovrčavoj kosi. Oni ne stvaraju pjenu na kakvu ste navikli, ali ne brinite, vidjet ćete da odlično uklanjaju nečistoće, a uz to gode vašoj kosi. Korištenjem ovakvih šampona kosu ćete lakše raščešljavati, bit će podatna i meka na dodir. Još jedan benefit kod korištenja ovakvih šampona je što ne isušuju kosu. Lepršave kovrče su efekt kojem težite pa su zato ovakvi šamponi pravi izbor.

Kovrčava kosa se ne češlja?

Zaboravite na četku. Za postizanje urednih kovrča bolje će vam poslužiti češalj za širokim zupcima. I ono što je također važno, češljajte kosu kad na nju nanesete kremu za njegu kovrčave kose dok je još mokra. Tako ćete ravnomjerno nanijeti preparat i spriječiti mršenje kose. Ukoliko četkate već suhu kosu, samo ćete je oštetiti, nećete naglasiti kovrče već ćete postići metlast izgled što nikako ne želite.

Zaboravite na ručnik

Teški ručnici i zamatanje kose u njih samo će kovrčavu kosu oslabiti i učiniti je suhom i beživotnom. Također, potrudite se što više sušiti kosu na zraku. No, ukoliko baš ne možete bez sušila za kosu, onda imajte na umu da vam je neophodan difuzor i sušite kosu od vrhova prema korijenu. Neka temperatura bude što niža, a za lijepo oblikovanje uvojaka, podesite opciju na hladno puhanje.

Pjena za kovrčavu kosu

Pjena i kovrčava kosa javno se vole. Kako bi vašim kovrčama dale definiciju i naglasili ih, na mokru kosu nanesite malo pjene i kovrče će biti puno konkretnije, a i duže će trajati.

A post shared by Tanya Kizko (@tanyakizko) on

Maska za zdravu kosu

Kovrčava kosa obično znači i suha kosa. Kako bi ju kosu nahranili i osigurali joj zdravlje barem jednom tjedno priuštite joj hranjivu masku koja će joj vratiti sjaj i zaštititi je od pucanja. Ukoliko više volite domaće pripravke, nanesite na kosu mješavinu meda, maslinovog ulja i jednog jajeta.

Tekst: Dijana Ljubanović

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori