Naučite kako osjenčati lice poput profesionalaca

Sjenčanje, odnosno kreiranje optičke iluzije pomoću svijetlih i tamnih površina, svakako spada među najcjenjenije i najtraženije trikove profesionalaca. Naučite na koji način sjenčanje lica po točkama daje željeni rezultat uz video poznate hrvatske vizažistice Simone Antonović!

make up simona antonović

Tehnika sjenčanja lica pomoću koje se definiraju crte lica uvelike se promijenila od old-school tehnike i dramatične šminke tipične za nekadašnje doba holivudskih horor filmova. Unatrag dvadesetak godina promijenila se na način kako bi se dodatno povećale jagodice, ‘smršavilo’ lice i povećale oči. Radi se o tzv. rezbarenju linija na licu. Proizvodi koji će vam u tome pomoći su mat kremasti ili suhi puderi.

Osobno preferiram kremaste pudere ili korektore jer ostavljaju prirodan dojam tj. dojam nenašminkanosti. Ako se lakše snalazite s puderima u prahu ili kamenu koji daju mekše konture bitno je da u tom slučaju birate i rumenilo iste teksture. Isto vrijedi i za kremaste teksture. Kontrastni proizvodi mogu uzrokovati vidljivu razliku na prijelazima što se nikako neće lijepo stopiti.

Obavezno pripazite na boju/ton kojim sjenčate, neka je tamniji za nijansu od vaše kože, a u skladu s idejom sjene, sa sivim podtonom i nikako one koji sadrže previše crvene ili narančaste kao što je slučaj s većinom bronzera. Dijelovi koje posvijetljujemo s posvijetljivačima neka budu kremaste ili tekuće teksture, za jednu nijansu svjetliji od prirodnog tona kože. Izbjegavajte proizvode koji mogu izgledati poput krede i neprirodno. Kremaste proizvode najlakše ćete nanijeti prstima koji pod toplinom tijela tope šminku čime se ljepše stapa.

Ako radite s prahom činite to s kistom koji ima manje dlačica i plosnat je. Jagodice ćete najlakše naglasiti na način da prvo uvučete obraze, a područje koje se udubi osjenčate tamnijim puderom koji ste nanijeli prstima ili kistom. Za tanak nos – povucite dvije linije sa svake strane mosta nosa, krenuvši od početka obrva prema vrhu nosa. Posvijetljivanje lica je osobito važno jer vraća svjetlost u lice.

Nikako ne smijemo izostaviti činjenicu da ne postoji univerzalno pravilo i oblikovanje lica. Ako imate okruglo lice, sjenčajte ispod jagodičnih kostiju, a ako imate usko lice to nikako nemojte činiti jer bi moglo izgledati duže, a umjesto toga napravite sjenu duž vrha čela i malo na bradu. Osobitu pažnju posvetite stapanju svijetlih i tamnijih dijelova tako da sa spužvicom ili kistom stopite prijelaze kako bi dobili što prirodniji izgled lica. Svakako dodajte rumenilo u svježoj ružičastoj ili boji breskve jer bi bez njega lice moglo ostaviti ‘zombi’ dojam.

Popis korištenih proizvoda u videu: korektor – Laura Mercier, Secret Camouflage SC – 2, kist za korektor – MAC, 190 Foundation Brush. mali Kist za korektor – Urban Decay, Good Karma/Multi – Tasker Brush, kist za sjenčanje – 109 Small Contour Brush, puder za sjenčanje – MAC, Sculpting Powder Pro Palette, Shadester, kist za sjenčanje – Jane Iredale, Dome Brush, kist za sjenčanje – MAC, 242 Shader Brush, puder u kamenu ili prahu – Chanel, Natural Finish Loose Powder, 20 Clair, kist za puder u kamenu ili prahu – Chanel, Powder Brush #1

U aplikaciji za smartphone “Make-Up Tutorials by Simona”, nalazi se još pet make-up lookova, namijenjenih svim ženama i djevojkama kako bi lako svladale osnove šminkanja i/ili usavršile svoje znanje, i to u svakoj prilici i na svakom mjestu. Aplikacija je prilagođena iPhoneima, iPadima, iPod Touchu i Android pametnim uređajima, a uključuje visokokvalitetne HD videotutorijale za šminkanje koji vas korak po korak jednostavno vode kroz pet novih lookova – “Podloga”, “Petominutni Make-Up”, “Cat-eye look”, “Ljubičasti Smokey Eyes” i “Pin-Up look”. Aplikaciju možete besplatno preuzeti ovdje na adresi www.simonantonovic.com/hr/apps

Pratite blog Simone Antonović: www.simonantonovic.com

0