Koji popularni oblik noktiju odabrati za sebe u 2018. godini?

Koji popularni oblik noktiju odabrati
za sebe u 2018. godini?

Trendovi u manikuri mijenjaju se u korak s trendovima u make upu i frizurama, no prije nego li odaberete oblik noktiju koji ćete nositi na dulje staze, uzmite u obzir stanje vaših prirodnih noktiju, oblik i čvrstoću te obratite pozornost ne samo na prste, već i na cijele ruke. Znate li same odabrati idealan oblik noktiju? Ukoliko niste sigurne, donosimo vam vodič o svim oblicima noktiju koji bi vas mogli zanimati u 2018., te kako pravilno odabrati oblik koji će laskati vašim rukama.

Stilleto, badem ili ballerina nokti vrlo su ženstvenog oblika, odvažni i zavodljivi, no vrlo teški za održavanje. Stilleto manikuru prije nekoliko je godina proslavila Rihanna, a nakon nje svi su doslovno poludjeli za ovim noktima turpijanima u špic, koji izgledom podsjećaju na potpeticu vrtoglavo visokih štikli.

A post shared by Bana (@banicured_) on

Bademasti nokti

Oblik baletnih papučica najlakše je opisati kao stilleto nokte ravnog vrha, koje je proslavila Kylie Jenner. Bademaste nokte koji su uski, dugi i oblog vrha, najčešće susrećemo na Istagramu ruskih noktarica, a u ‘nude’ varijanti već su niz godina zaštitni znak Jennifer Lopez.

Ovi ekstremni oblici i dužine noktiju odgovaraju dužoj ploči nokta te kraćim prstima. Gotovo je nemoguće prirodne nokte oblikovati na ova tri načina bez učvršćivanja noktiju gelom, akrilom ili dip metodom. Što  su duži, to su efektniji, pa ukoliko volite duge i upečatljive nokte, jedan od ova tri oblika je pravi izbor za vas.

Squareoval nokti

Ukoliko ste više za umjereniji tip manikure, odaberite okrugle, ovalne, kockaste ili nešto između ovih stilova, inače popularno zvano squareoval. Potonji stil, ovalno četvrtasti, izgleda odlično na većini njegovanih ruku i najzahvalniji je za održavanje. Pristaje i kratkim i dužim noktima te svim rukama i oblicima prstiju. Squareoval je jednako lijep u sjajnim i mat varijantama laka, a zbog njega su nokti čvrsti, izdržljivi i manje se listaju.

Okrugli nokti

Okrugli i ovalni nokti inače izvrsno odgovaraju osobama s kraćim prstima jer imitiraju jagodicu prsta i time vizualno produljuju prste. Nokti oblikovani na ovaj način izuzetno su izdržljivi i laki za održavanje, te su idealni za sve žene koje imaju slabe i mekane nokte. Osim toga, izvrsno izgledaju u ‘nude’ varijantama, ali i lakirani u vatreno crveno.

Četvrtasti nokti

Krajem 90-ih i početkom 2000. godine, kockasti nokti bili su vrlo popularni, a tadašnji modni imperativ bila je francuska manikura. Danas nokte oblikovane u kocku najčešće lakiramo u tamne lakove – bordo, smeđu, tamno plavu ili pak crnu nijansu. Četvrtasto oblikovani nokti skreću pažnju na vaše ruke, a prilikom uređivanja noktiju na ovaj način važno je biti jako pažljiv jer su oštri rubovi nokta podložni lakšem pucanju.

 

Tekst: Dijana Kokot

Nokti.hr & Beauty Boutique

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori