Očistite dom od negativne energije

fengshui

Naš dom nije samo životni prostor namijenjen svakodnevnim ritualima, kuhanju, čišćenju ili povremenom opuštanju kada stignemo doma nakon radnog dana. On je i mjesto na kojem kreiramo svoj život, navike i misli o svakom danu koji je pred nama, pa je zato važno da se u njemu osjećamo ugodno i toplo. Kako bi u domu vladala pozitivna energija, trebamo pratiti određena pravila i imati rituale koji će nam pomoći da održimo dom urednim i čistim, mjestom hamornije i blagostanja.

Riješite se starih i nepotrebnih stvari

Prvi korak u čišćenju doma je izbacivanje nepotrebnih stvari i sređivanje nereda, dok se drugi korak odnosi na ‘energetsko čišćenje’ čime se uklanjaju nakupljene energetske krhotine koje su posljedica negativnih emocija, događaja, misli i stresa. Imajte na umu da se sve što se događa u prostoru u kojem živite na svojevrsni način “upija” i u zidove, predmete, namještaj. Ponekad jednostavno možete osjetiti negativnu energiju u svom prostoru. Ako se osjećate iscrpljeno ili teško pronalazite stvari po kući, to su neki od znakova da je vrijeme da očistite prostor u kojem živite.

Slijedite Feng shui načela prilikom uređenja interijera

Filozofija stanovanja Feng shui preporučuje da s prvim lijepim danima raskrčite određene zone u stanu i nastavite ih održavati. Koncepcija čistoće u filozofiji Feng shui podrazumijeva i generalno sređivanje: sortiranje stvari tako da sve imaju svoje mjesto, bacanje nepotrebnog, neupotrebljivog i svega što nije u funkciji, što nam se ne dopada ili ga ne koristimo duže vrijeme.

fengshui3

Pustite glazbu
Jedan od načina da očistite dom od negativne energije je da glasno pustite glazbu. Prema tradicionalnom kineskom vjerovanju, buka može razbiti određene energetske obrasce. Pozitivna duhovna glazba svojim ritmom i snažnim porukama utječe tako da se negativna energija raziđe i nestane. Takva je glazba dobra ne samo za naš prostor već i za dušu jer budi pozitivne misli i emocije.

Očistite eksterijere
Sljedeći korak u rješavanju negativne energije u domu je briga o vašem vrtu ili terasi. Ukrasite ga cvijećem, napravite od njega mali raj i uživajte uz čašicu vina, razgovor s prijateljima ili večeru.

Ubacite biljke

Izaberite žive biljke koje predstavljaju bogatstvo i blagostanje, a izbjegavajte kaktus kao i suho cvijeće jer simboliziraju mrtvu energiju. Bambus je odlična biljka koja priziva bogatstvo i sreću u dom.

biljke5

Posvetite se sebi pomoću zdravih navika
Iako mnogi imaju naviku kada stignu doma, presvući se u pidžamu i sjesti pred televizor, pokušajte izbjegavati ovakvu rutinu. Osim što djeluje negativno na vaš organizam, ostavit će i negativne posljedice na vaše mentalno stanje. Nakon nekog vremena osjećat ćete da ne pripadate tom prostoru, hvatat će vas umor i depresija. Hranite se zdravo, upalite svijeće, čistite svoj stan i prilagodite ga u potpunosti svom karakteru i želji za pozitivnim životom.

Foto: Zara home

0