Kako lakše zaspati?

Kako lakše zaspati?

Kraj je radnog tjedna i do sada se već s razlogom osjećate potpuno iscrpljeni i možda čak izmoždeni. U ovim se trenucima svi nadamo napokon uhvatiti komad dobrog sna, no nagomilane obaveze koje se često prelijevaju u novi radni tjedan često nam ne daju mira, čak ni onda kada imamo priliku dobro se odmoriti.

Puno je savjeta kako san učiniti kvalitetnijim i potruditi se da on potraje onih ‘propisanih’ osam sati. Za početak, preporuča se da ne jedemo dva sata prije spavanja, a u drugom dijelu dana ne konzumiramo kofein. Prije spavanja, najbolje se udaljiti od mobitela, tableta i laptopa, koji će nas odvratiti od misije da se u potpunosti opustimo i lagano utonemo u san. Umjesto njih, uvijek je dobra ideja čitati knjigu i tako se uspavati. Spavaću sobu trebali bismo smatrati pravim malim hramom u koji dolazimo po prijeko potreban odmor. Zato ona ne smije biti dupkom ispunjena stvarima, već uredna i prozračna, uređena u nježnim i opuštajućim bojama.

U potrazi za načinima kako se dobro naspavati doći ćete do još jednog rješenja, koje je namijenjeno upravo vašoj spavaćoj sobi, konkretnije samom krevetu u kojem spavate. Za ovo rješenje zaslužni su beauty brendovi koji su u svoje kolekcije uvrstili i sprejeve ili mirisne vodice za jastuk i posteljinu. Riječ je o prirodnim mirisima, jer jedino takve je preporučljivo koristiti u ovoj zoni doma, koji sadrže esencijalna ulja biljaka kao što su lavanda, matičnjak i zdravac, te pomažu stvoriti opuštajuću atmosferu.

Našpricajte njima lagano posteljinu uoči spavanja, a njihova jedinstvena aromaterapijska mješavina pomoći će vam riješiti se tenzije i stresa i svojim prirodnim beneficijama mnogo lakše vas uvesti u dug i kvalitetan noćni san.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori