Jutarnji rituali za bolji početak dana

Malo tko svako jutro ustaje jednako dobro raspoložen i spreman za nove radne pobjede. Neki ne vole ponedjeljke i početak radnog tjedna, dok je drugima teško petkom ustati jer znaju koliko je iščekivani vikend blizu. U koju god kategoriju spadali, ovih nekoliko jednostavnih rituala olakšat će vam jutra i omogućiti da dobro raspoloženi dočekate sve dnevne obaveze.

001

Ako inače ustajete u zadnji čas, spremate se na brzinu, a o doručku nemate vremena ni razmisliti, trebali biste to promijeniti i ustati koju minutu ranije. Nakon što vas probudi alarm, ustanite i pustite malo sunca u sobu i pustite da vas svjetlost razbudi. Popijte čašu vode u koju možete dodati limuna kako biste probudili tijelo iznutra i dali mu dovoljno tekućine nakon sna.

002

Nakon laganog buđenja, vrijeme je za kratku meditaciju i vizualizaciju dana koji je pred vama. To možete učiniti za vrijeme tuširanja, pijuckanja prve jutarnje kave ili uživanja u zrakama sunca. Zamislite sebe kako izlazite iz stana nasmijani i dobro raspoloženi, kako sve obaveze prolaze glatko i dobro, a poslovni sastanak završava uspješno. To će vam pomoći da svim obavezama pristupite pozitivno, a tako ćete ih i lakše riješiti. Ako se nikako ne možete opustiti, a negativne misli i obaveze vam narušavaju koncentraciju, izbacite ih iz glave uz nekoliko dubokih udaha i izdaha.

003

Kako biste se uistinu pokrenuli, ujutro je dobro obaviti kratko istezanje za koje vam je potrebno svega 5-10 minuta. Na Internetu ćete pronaći brojne tutoriale koji će vas razgibati i omogućiti vam aktivan početak dana. Doručak je najvažniji obrok u danu, stoga ne zaboravite na njega. Zdravi smoothie ne zahtijeva puno vremena, a njegov tekući oblik lakše ćete podnijeti od primjerice sendviča. Prije odlaska od kuće, nasmijte se tridesetak sekundi svom odrazu u ogledalu i spremni ste za pokret.

Foto: Wildfox, Free People

0