Journal Man: Top proizvodi za lijepu bradu

Journal Man: Top proizvodi za lijepu bradu

An Alternative View Of The Premiere Of 20th Century Fox's "The Revenant"

Sve više muškaraca obraća pozornost na svoje brade, no ne samo u smislu šišanja i održavanja oblika i duljine, već sve više raznim preparatima njeguju svoj, možda najimpresivniji, ukras na licu.

Brada i brkovi oduvijek su se smatrali simbolom muževnosti, a da se ovaj trend vratio na velika vrata, svjedoci smo posljednjih godina. Od ljeta 2013. godine kada su se muške brade, nakon duljeg perioda od nekoliko desetljeća vratile na velika vrata, postale su nedjeljivi dio muškog njegovanog izgleda. Trendovi su se kroz povijest mijenjali, ponekad se uzgajala samo brada, ponekad samo brkovi, često zajedno, zalisci također imaju svoje mjesto u povijesti muške mode… No, svi ti trendovi su uz sebe imali jako često i razne oblike brada, od onih tzv. trodnevnih, dugih i bogatih, pa sve do raznih oblika šišanja i trimanja. Tijekom povijesti brade su se njegovale na razne načine te su dominirale modom 15. i 16. stoljeća, dok je 18. stoljeće donijelo čisto i glatko obrijano muško lice. Nije poznato zašto, no brade tada nisu bile u modi te su tek nakon desetljeća diskretnog vraćanja ponovno zasjale na modnoj sceni krajem 19. i početkom 20. stoljeća.

brada članak 3

Zanimljivo je da je do tog perioda čak izdana jedna knjiga, i to u vrijeme kada brade nisu bile poželjan modni dodatak, ‘Pogonologia’ iz 1789. u kojoj su bili nabrojani svi bradati povijesni heroji. Tijekom sredine devetnaestog stoljeća brada se počela opet masovno puštati što se može povezati s kreiranjem novog društva i početkom sudjelovanja žena u poslovnom okruženju. Zanimljivo, brade su se tijekom povijesti uvijek vraćale u modu kada se pitanje muževnosti muškarcima činilo ‘dovedenim u pitanje’. Oni su bradama iskazivali svoju muževnost, stav i društveni položaj. Često je bila simbol i superiornosti.

brada članak 2

No, sada su bradati heroji posve drugačiji – ne radi se više o ‘macho’ muškarcima, već ih nose svi – od političara, umjetnika, znanstvenika, muškarci raznih profesija i položaja u društvu okreću se bradi isključivo kao modnom dodatku. Iako su sredinom 20. stoljeća, 60-ih i 70-ih bile znak negiranja konvencija društva, sada su konvencionalan poželjan dodatak. Granice roda sada više no ikada miješaju i brišu te je pritisak modernog društva sve veći što se vanjštine i izgleda tiče, muška brada postaje modni imperativ koji se njeguje, tretira raznim preparatima i šiša u razne frizure, ovisno o stilu koji priželjkujete.

brada članak 1

Kako biste njegovali svoju bradu, u galeriji donosimo proizvode kojima će ona zasjati u punom sjaju – od šampona, regeneratora, ulja pa sve do češljića i četki kojima ćete ju držati pod kontrolom čak i onda kada se nazire ‘bad beard day’. Uljima je najbolje tretirati bradu i brkove. Jedinstveni kompleks njegujućih ulja organskog argana, zlatne jojobe i makadamije izvrsno njeguju sve vrste brade te dugoročno omogućuje dobar osjećaj na koži.

GALERIJA:

Foto: Getty Images, Screenshot

Učitati još
Zatvori