Detox ideje koje uvijek pale

Detox ideje koje uvijek pale

detox-1

Došao je opet i taj trenutak u godini kada moramo nekako pokušati ublažiti posljedice svega što smo pojeli i popili u tjednu između Božića i početka nove godine. Ako ni ovog puta niste jeli planski sad sigurno žudite za nekim oblikom detoksikacije kako bi nestao osjećaj težine, novogodišnje odluke o teretani i vježbanju već su pale, ali pripazite samo da se ne bi razočarali.

detox-2

Naime, detoksikacija će biti samo kratkoročno uspješna ako u režim prehrane ne uvedete eliminacijsku komponentu i planski pristupate svojim obrocima u novoj godini. U protivnom ćete svaki izgubljeni kilogram vratiti, no sve ovisi o tome što su vam ciljevi – samo malo pročistiti organizam da se oporavi ili zaista posvećeno okrenuti novu stranicu.

detox-5

Maksimalno se hidratizirajte, pijte puno vode, nezaslađenog čaja, a u trgovinama zdravom hranom ili biljnim drogerijama možete pronaći i mješavine čaja namijenjene baš detoksikaciji, odnosno izbacivanju nagomilanih otrova.

Započnite dan čašom tople vode s limunom i cimetom koja će pokrenuti metabolizam, a nastavite piti vodu cijeli dan. Ako i inače volite pripremati smoothie za doručak, ovog puta izbacite slatke sastojke, neka bude zelen i maksimalno zdrav da resetira organizam i započne čišćenje.

detox-6

Počnite izbacivati sve rafinirane šećere iz prehrane kako bi se odviknuli od slatkog, ovdje smo pisali o potpunom vodiču za odvikavanje od šećera stoga možete pratiti upute.

Sve u svemu, elimirajte svu junk i fast food hranu, od čipsa do pekare jer njihova se štetnost u malim dozama zapravo najviše gomila. Također, planski pristupajte svakom obroku da dobijete balansiran omjer svih nutrijenata. Uzet će vam više vremena, ali vrijedit će.

detox-7

I, naravno, vježbajte, onoliko koliko vam tijelo dopušta.

detox-3

Foto: @fakander Instagram

Učitati još
Zatvori