Hygge kosa novi je cozy trend

Hygge kosa novi je cozy trend

@isabelleth

Hygge postaje riječ koja znači puno više od nekoliko upaljenih svijeća i udobne, ležerne odjeće. Taj jednostavni koncept sretnog življenja i uživanja u životu iz danske tradicije prerastao je u neočekivani trend koji je u posljednjih nekoliko mjeseci zaludio svijet. Iako se riječ hygge najčešće povezuje s uživanjem u malim stvarima poput šalice čaja ili dobre knjige, ugodnom atmosferom oplemenjenom blagim svijetlom svijeća i iskorištavanju svake minute slobodnog vremena za opuštanje i uživanje, hygge koncept je iz naše dnevne sobe, s udobnog kauča zatrpanog jastucima i dekama i iz lifestyle trenda prešao u naše ormare i postao trend koji nas je, jednako kao u izvornoj, oduševio u svojoj modnoj i beauty verziji.

@kristin_ess

@kristin_ess

Nakon što smo iz ormara izbacili svaki neudobni komad i zamijenili ga s finim pamukom i nekoliko oversized komada, hygge je odlučio osvojiti i svaki dio naše beauty rutine. Osim make up-a kao svakodnevnog rituala mnogih žene, hygge je sada svojom jednostavnom, cozy filozofijom prešao na kosu i dao joj jednostavnost, opuštenost i toplinu. Kako postići popularni look i zen u svakom pramenu vaše kose?

@isabelleth

@isabelleth

Hygge kosa podrazumijeva vrlo jednostavnu i kratku svakodnevno brigu o frizuri, a nekoliko ključnih riječi koji najbolje opisuju ovaj vrlo uspješan koncept u njegovoj novoj popularnoj varijanti su nepravilan razdjeljak, prirodno, topli zlatni, brončani, čokoladni i kestenjasti tonovi i blagi valovi, spoj nemarnog i off-duty stila kakvog smo navikli viđati na omiljenim poznatim modelima. Plavoj kosi donosi izgled jednak osunčanosti suncem za predivnih ljetnih dana, dok u smeđu kosu kroz tanke pramenove s narančastim ili crvenkastim odsjajem unosi dimenziju, privid većeg volumena i toplinu. Crvenokose djevojke doći će na svoje jer su topli brončani tonovi istinska su i najpoželjnija boja hygge trenda.

Untitled-1

@prettylittlefawn

Kod stiliziranja hygge frizure, jedino što trebate je oprati kosu i ostaviti je da se prirodno osuši kako bi dobila nekoliko nestašnih uvojka. Ako je vaša kosa u potpunosti ravna, jednaki izgled postići ćete s nekoliko poteza pegle ili figara. U nastavku vam donosimo malo hygge inspiracije za vaš sljedeći odlazak frizeru.

fingermonkey

@fingermonkey

@alexachung

Kors-bbt-F16-005

@thefashionfraction

@thefashionfraction

Tekst: Ela Jarni

Foto: Instagram, IMaxTree

Učitati još
Zatvori