Ako se i vi užasavate odlaska u teretanu, popisali smo najbolje besplatne aplikacije za vježbanje
Ako se i vi užasavate odlaska u teretanu, popisali smo najbolje besplatne aplikacije za vježbanje

Ako se i vi užasavate odlaska u teretanu, popisali smo najbolje besplatne aplikacije za vježbanje

Iako se to možda očekuje od nas, u ovom tekstu nećemo pisati ni o wellnessu, ni o wellbeingu, a za new year, new me pothvate je prekasno. Znamo da je svibanj i da gotovo svi kreću s dijetama i treninzima kako bi do ljeta “sanirali” što se sanirati da, ali takve odluke u većini slučajeva vrlo neslavno i vrlo brzo propadnu. Više od takvih (pred)ljetnih rezolucija mi volimo stvaranje dobrih navika, a one kreću kod kuće. Ne podržavamo bjesomučno upisivanje u teretane, pogotovo ako se u tim prostorima ne osjećate ugodno. Naravno, ako je odlazak u teretanu i plaćanje članarine nešto što će vas motivirati da se počnete kretati, to pozdravljamo. Ali to nije nije idealan scenarij za svakog. Zato smo popisali besplatne aplikacije za vježbanje.

Odlazak u teretanu, pogotovo ako dugo niste vježbali ili vam nedostaje samopouzdanja, može biti zastrašujuć. Često se ljudi osjećaju kao da ih drugi osuđuju, a i ne znaju koga bi pitali za informacije i upute oko sprava i izvođenja vježba i to ih potpuno obeshrabri. Doma, pak, ne znaju otkuda bi krenuli. Zato volimo besplatne aplikacije za vježbanje. Biramo one u kojima postoje video tutorijali vježbi, kao i odbrojavanje kako ne bismo morali stalno gledati na sat. Donosimo ih u nastavku.

Nike Training

Nike Training aplikacija se ne plaća, a nudi programe koji se prilagođavaju vašim potrebama. Morate se registrirati, zatim upisujete svoje podatke poput visine, težine i godina kao i svoje ciljeve. Sukladno tome odabirete program vježbanja ili zasebne treninge prema tome što vam se radi taj dan. Svi treninzi popraćeni su videima i uputama, a u aplikaciji se mogu naći i savjeti vezani za prehranu. Također, možete birati vježbe i s obzirom na to imate li doma opremu za trening ili ne. U aplikaciji pratite svoj napredak, a sve vježbe možete raditi u udobnosti vlastitog doma.

Nike Training aplikacija je potpuno besplatna, nema upgradea koji morate platiti kako biste dobili više vježbi i programa. U Nikeu su ovu odluku donijeli s početkom pandemije.

Besplatne aplikacije za vježbanje

Oysho Training

Još jedna besplatna i prilično funkcionalna aplikacija je ona brenda Oysho. I ovdje možete personalizirati trening upisujući svoje podatke. Treninge možete birati ovisno o tome koji dio tijela želite raditi taj dan ili pak, možete birati određene vrste treninga poput tabate, joge, pilatesa ili trčanja. Vježbe su također popraćene videima i također je uključeno odbrojavanje trajanja neke vježbe.

I Oysho Training je potpuno besplatna aplikacija.

The Caliber

Još jedna aplikacija na našem popisu je The Caliber. Kolekcija vježbi i treninga na njoj je zaista opsežna i možete birati želite li raditi vježbe za jačanje mišića ili mršavljenje. Na tjednoj bazi možete pratiti svoj napredak, dostupne su i lekcije kao i videi s vježbama kako biste znali izvodite li ih pravilno ili ne. Ako već u drugoj aplikaciji pratite unos kalorija, možete ju povezati s The Caliber appom.

The Caliber aplikacija ima opciju upgradea uz plaćanje kako biste mogli pristupiti još većem broju treninga, ali kolekcija vježbi je i bez toga dovoljno bogata.

Besplatne aplikacije za vježbanje_Unsplash

FitOn

FitOn aplikacija našla se na našem popisu jer je idealna za početnike. Na njihovoj stranici možete se registrirati, a prilikom registracije upisujete podatke poput godina, težine, visine i svoje željene težine. Uz to, birate koji su vaši omiljeni tipovi treninga, koliko puta tjedno želite vježbati i koliko duge treninge želite. Prema svim tim parametrima slaže se program za vas koji će vam doći na mail. Svi treninzi praćeni su video uputama. Također možete zatražiti i personalizirani plan obroka.

I FitOn ima opciju plaćanja za opširniju verziju, ali i bez toga ova aplikacija nudi sasvim dovoljno opcija za učinkovito vježbanje kod kuće.

Besplatne aplikacije za vježbanje_unsplash

Foto: Unsplash

Učitati još
Zatvori