Priča o kremi koja je omiljena beauty tajna mnogih

Priča o kremi koja je omiljena
beauty tajna mnogih

Kada smo vam pisali o kultnim beauty proizvodima koje Francuskinje najčešće kupuju u pariškim ljekarnama, u prvi plan došla je i jedna doista ikonična krema, za koju vjerujemo da se dio vas s njome već i upoznao i oduševio. Lait-Crème Concentrate, ta je slavna krema koju proizvodi jedan od autoriteta među francuskim ljekarničkim brendovima – Embryolisse.

Osim što ju vole Francuskinje, ova krema omiljena je javna tajna i modela i make up artista, koji bez nje ne odlaze na svjetske tjedne mode. Priča o Embryolisseu počela je još 1950. godine, kada je jedan pariški dermatolog, specijaliziran za bolesti kože, kreirao originalni Lait-Crème Concentrate.

Lait-Crème Concentrate

Bila je to, i ostala, sasvim bazična emulzija za kožu koja je podrazumijevala hidrataciju, hranjenje i zaštitu. 1974. godine počeli su je širom zemlje preporučivati medicinski stručnjaci, zbog jednostavnosti njene formule i efektivnosti, a ostalo je, rekli bismo, povijest. Oduševljenje kremom počelo se širiti usmenom predajom, dok je sama krema generacijama ostajala u upotrebi i prenosila se s koljena na koljeno, s majki na njihove kćeri.

2007. registrirano je preko 10 milijuna prodanih tubica kreme, koja je tada dobila i svoje limitirano ‘vintage’ izdanje. 2015. pak, proslavila je svoj 65. rođendan, i dalje jednako popularna kao i prije. Dapače, možda čak i popularnija, jer zahvaljujući internetu, danas se o njoj imaju priliku informirati kupci sa svih strana svijeta i nabaviti ju putem brojnim web shopova u koje je Lait-Crème Concentrate puštena u prodaju.

Koje su glavne karakteristike ove hidratantne kreme? Oslobođena je parabena i obogaćena njegujućim sastojcima: shea maslacem, aloe verom i proteinom soje. Svi oni prepuni su esencijalnih vitamina te masnih i amino kiselina koje vidljivo poboljšavaju tonus kože, dok istovremeno stimuliraju obnovu stanica i kolagenskih vlakana. Lait-Crème Concentrate može koristiti svatko, sve dobne skupine i svi tipovi kože, čak i djeca i bebe. Krema sjajno umiruje osjetljivu kožu i hrani suhu. Osim toga, ponovno gradi hidrolipidni sloj koji štiti kožu od štetnih utjecaja iz okoliša.

Osim nje, brend je svoju ponudu u međuvremenu obogatio i raznim drugim proizvodima, poput čistača, tonika i anti-age preparata. No, želite li baš ovu kremu o kojoj i dalje beauty svijet niže hvalospjeve, sugeriramo nekoliko adresa: Net-a-Porter, Feel Unique i Cloud 10 Beauty.

Učitati još
Zatvori