Trend dvostrukog čišćenja lica

Trend dvostrukog
čišćenja lica

oysho

Naše lice jedini je dio tijela koji je konstantno izložen vanjskim utjecajima. Prašina, bakterije i druge čestice zraka dolaze u dodir s kožom lica na dnevnoj bazi, dok istovremeno kroz nju lučimo znoj i sebum. Rezultat su začepljene pore u kojima je nagomilana nečistoća i potrebno ih je dubinski očistiti. Kada klasični čistači ne odrade dovoljno dobar posao, u igru ulazi tehnika dvostrukog čišćenja lica, koja je unatrag nekoliko sezona postala zbilja veliki hit u beauty zajednici. Iako nije strana i nije novost, o njoj se mnogo priča zahvaljujući kozmetičkim trendovima iz Koreje koji su osvojili i Zapad.

O čemu se zapravo radi? Tehnika dvostrukog čišćenja, kao što joj i ime govori, obuhvaća dva načina čišćenja lica, i to s ciljem podizanja i izvlačenja dva tipa nečistoća iz kože. Prvi tip su čestice na bazi ulja – make up i sebum, a drugi tip su čestice na bazi vode, poput mrtvih stanica kože, prašine, bakterija i znoja. Dvostrukim čišćenjem nastoji se maknuti navedeno, sve dok koža ne bude potpuno čista, bez barijere nečistoće i savršeno pripremljena za nanošenje i djelovanje vaših klasičnih proizvoda za njegu koje nanosite nakon čišćenja. Potpuno čista koža jedina je garancija da će spomenuti proizvodi na vašoj koži ostvariti svoj puni potencijal.

Prva faza dvostrukog čišćenja, dakle, provodi se kako bi s lica skinuli make up i SPF, a druga faza provodi se kako bi eliminirali nečistoću na bazi vode i zapravo djelovali na nešto dubljem nivou kože. Koje proizvode koristiti? Stručnjaci preporučaju da prvi proizvod namijenjen za prvu fazu čišćenja bude ulje ili balzam koji će učinkoviti skinuti make up. Zatim ovaj čistač popratite onim u kremi ili mlijeku, koji će pomoći počistiti drugi tip nečistoće, i spremni ste za nanošenje seruma i/ili kreme. U svakom slučaju, neka vaš prvi čistač bude onaj specijaliziran za skidanje make upa (pa čak i onog najjačeg), a drugi neka bude posvećen dubinskom čišćenju pora.

Valja napomenuti kako ne treba baš uvijek prakticirati ovu metodu. Ako nosite jak i težak make up, svakako biste navečer mogli napraviti dvostruko čišćenje, kako bi bili sigurni da ste uistinu dobro očistili lice, no ono vam primjerice nije potrebno ujutro nakon buđenja, kada koža još realno nije toliko nečista.

Pri odabiru proizvoda s kojima ćete raditi dvostruko čišćenje, svakako uzmite u obzir svoj tip kože i u skladu s time nabavite čistače. Kada je riječ o njezi lica, opreza nikad dovoljno, pogotovo ako vam u ruke dođe preagresivan proizvod koji u kombinaciji s još jednim čistačem u tehnici dvostrukog čišćenja može izazvati iritacije na koži.

Preporuka

Zatvori