Kako zadržati podlogu na licu i u ljetnim vrućinama

Kako zadržati podlogu na licu i u
ljetnim vrućinama

Ako ste među onim ženama koje s dolaskom toplijih dana svoju omiljenu podlogu za lice ipak nisu zamijenile mnogo laganijim BB kremama i sličnim toniranim proizvodima, vrlo se vjerojatno pitate kako zadržati tekući puder na licu u svim uvjetima, pa tako i u ljetnim vrućinama. Želite solidno prekrivanje nedostataka koje jedna fluidna podloga nudi, no ne želite da ona sklizne s lica čim izađete na sunce?

Sebum i znoj koje koža luči više no inače, glavna su dva neprijatelja za dugotrajnost podloge. Rezultira to nakupljanjem pudera u finim linijama i borama, te stvaranjem efekta maske na licu – prirodna tekstura kože doima se zarobljenom ispod filma pudera. Osim toga, vrućina može proizvesti oksidaciju make upa, što znači da vaš tekući puder izgleda nekoliko tonova tamniji no u trenutku kada ste ga nanosili na lice.

Savjeti za dugotrajniju podlogu

Kako se izboriti s ovime, a i dalje uživati u prekrivanju koje vašem licu daje tekući puder? Make up artisti imaju jedan trik kojim se znaju koristiti kroz dan kako bi popravili make up. On uključuje vodicu odnosno sprej za lice i obožavani BeautyBlender. Mala količina spreja za lice nanese se na BeautyBlender i zatim se ponovno izblenda puder koji se nagomilao na određenim točkama lica.

Ako želite izbjeći situaciju da uopće popravljate make up, već jednostavno želite da on dulje potraje netaknut, odaberite dugotrajnu formulu pudera ili formulu s jačim prekrivanjem. Iako se u ljetnim mjesecima najčešće odmičemo od takvih težih podloga, trik je u tome da koristite vrlo malo količinu jake podloge. I radije manju količinu jače podloge, no veliku količinu laganije podloge s transparentnim prekrivanjem koja će vrlo brzo skliznuti s kože.

Započnite ju nanositi na sredini lica i za blendanje se koristite kistom umjesto prstima, koji već prirodno sadrže masnoću. Fokusirajte se isključivo centar i izblendajte make up od sredine lica prema vilici i liniji kose. Tako ćete postići rezultate Photoshopa na svom licu, bez da nanosite veliku količinu pudera i bez da ju koristite na cijelom licu u vrućinama.

Postoji još jedan trik. Uz način na koji nanosite podlogu, promijenite i kremu za lice koju koristite. Birajte formulu na bazi gela, koja će pomoći zadržati podlogu na licu i izbjeći njeno klizanje s kože kada postane vruće.

Učitati još
Zatvori