Donosimo vam sve što trebate znati o clean beauty

Donosimo vam sve što trebate
znati o clean beauty

 

 

 
 

 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 

 

 

 
 

 
 

 

 

 

 

Objavu dijeli Tata Harper Skincare (@tataharperskincare)

Što je clean beauty?

Clean beauty je u zadnjih nekoliko godina postala jedna od najbitnijih tema u industriji ljepote. Sve više ljudi počinje osvještavati što stavljaju na lice i kako utječe na kožu. Sastojci na poleđini proizvoda sve se više čitaju te se time obraća pozornost na sastav proizvoda. Clean proizvodi su postali puno dostupniji širim masama što je pridonijelo sve većoj kupnji.

Makeup proizvodi koji se svrstavaju u rubriku clean beauty se ne testiraju na životinjama i nemaju sastojke životinjskog podrijetla kao što su med, kolagen, želatina, kolesterol. U industriji se počinje više obraćati pozornost na zaštitiu okolišta i nerijetko je da se proizvodi pakiraju u materijale koji su biorazgradivi.

Proizvodi nemaju silikona, kemikalija, sintetičkih proizvoda i imaju anti – ageing efekt upravo zbog proizvoda koji su organskog podrijetla. Sastojci iz biljaka su minimalno obrađene i nisu tretirane kemikalijama te nemaju GMO. Mineralna ulja i silikoni poznati su kao neprijatelji kože. Začepljuju pore kože i onemogućuju da koža “diše”. Ne sadrže alkohole jer isušuju kožu te imaju loš utjecaj na kožu koja je izrazito osjetljiva. Clean beauty proizvodi ne sadrže nikakve parfeme jer na određenim tipovima kože može doći do alergijske reakcije.

Neki od parabena koji počinju na methyl-, ethyl-, butyl- i propyl- mogu uzrokovati razne zdravstvene probleme. Zanimljivo je što se voda ne koristi jer će bakterija u vodi brže nastati. Clean beauty proizvodi imaju kraći rok trajanja, obično 12 mjeseci dok ostali imaju 24 mjeseca, a to je upravo zbog prirodnih sastojaka. Još jedna prednost je da ne sadrže umjetne boje. Proizvodi su poznati po malo višim cijenama od prosjeka, ali razlog tomu je što su 100% prirodni, a prirodni sastojci su uvijek skuplji od umjetnih. Neki brendovi su uveli da se ambalaža proizvoda kupi smo prvi put, a kad se potroši kupi se refil potrošenog proizvoda, Time se nastoji spriječiti nepotrebno kupovanje ambalaže i zaštita okoliša.

U nastavku vam donosimo neke brednove i proizvode koje su iz kategorije clean beauty.

RMS Swift Shadow Trio
Ilia Tinted Lip Conditioner
Kjaer Weis Cream Blush
Tata Harper Volumising Lip and Cheek Tint
Kosas Tinted Face Oil
Ilia Liguid Light

Tekst: Lea Jajaš

Photo: Ilia, Kjaer Weis, RMS, Cult Beauty

Učitati još
Zatvori