Ovo je fantastična prilika da se pokrenete i započnete zdraviji život pred ljeto
Ovo je fantastična prilika da se pokrenete i započnete zdraviji život pred ljeto

Ovo je fantastična prilika da se pokrenete i započnete zdraviji život pred ljeto

Iako smo dolaskom ljeta najčešće preopterećeni pogrešnim stvarima – pozdravljamo bilo kakav razlog za tjelovježbu. Naime, radi sjedilačkog načina života, većinom smo u deficitu minimalnog kretanja za održavanje zdravog tijela i duha.

Svakodnevno hodanje, od barem pola sata dnevno je minimum kojega, nažalost, sve češće ne ostvarujemo. Dodamo li na to i potrebu za kondicijskim treningom i treningom snage, koji se također preporučuje bar na tjednoj bazi – lako je zaključiti da smo zdravlje pomalo stavili sa strane uz tekuće životne obaveze.

Toga je itekako svjestan i dm koji već 11. godinu zaredom organizira veliku žensku utrku kao podsjetnik na bitnost tjelesne aktivnosti. Uz to, nudi i besplatne treninge!

utrka

Subota rezervirana za zabavu na otvorenom

dm ženska utrka zamišljena je kad dan aktivnosti i zabave s prijateljima i obitelji u prirodi, a kako bi se što više ljudi moglo pridružiti akciji održava se vikendom. U posljednjih 10 godina, više od 54 tisuća trkača promijenilo je svoje životne navike sudjelujući na dm-ovoj utrci što svakako potvrđuje onu da kada jednom krenete trčati – to vam postane opsesija!

U subotu, 10. lipnja, održat će se 11. dm ženska utrka s početkom u 17 sati kada kreću sve popratne zabavne aktivnosti, a sama utrka održavat će se u nekoliko etapa, za male i velike.

• 18:00 h: dječja utrka (3-6 godina) – cca. 300 m
• 18:30 h: dječja utrka (7-11 godina) – cca. 600 m
• 19:00 h: dm ženska rekreativna utrka – cca 2.400 m
• 19:30 h: dm ženska profesionalna utrka – cca. 6.000 m (puni krug oko jezera)

Osim utrke, nude se mnogobrojne aktivnosti doslovno za cijelu obitelj. Djeca će moći uživati u dječjem kutku gdje će se nuditi napuhanci, eko i likovne radionice, kao i fun zona u kojoj će moći isprobati različite sportove.

dmBio pobrinut će se za ukusne i zdrave zakuske u dmBio kuhinji, a partneri dermatolozi provodit će besplatne dermatološke preglede.

Utrka humanitarnog karaktera

U utrci možete sudjelovati kupnjom karte:

• Kupnjom ulaznice u dm online shopu do 2.6.
• Kupnjom ulaznice u dm prodavaonici do 10.6.
• Kupnjom ulaznice na Jarunu 10.6. od 10 h

Cijena ulaznice za profesionalnu utrku iznosi 15 eura, za rekreativnu 7 eura, za dječje utrke 3 eura, a 50 posto prihoda od prodaje namijenjeno je podršci udruzi P.I.N.K. – life u misiji nabave EEG uređaja za KBC Sestre milosrdnice.

utrka

Besplatni treninzi za sve natjecatelje

Osim što ćete uraditi nešto dobro za tijelo, pritom djelovati i humanitarno, uz dm utrku provest ćete dan u prirodi s najbližima – zvuči doista fantastično, no zapravo je i još bolje.

Naime, za sve prijavljene entuzijaste, dm nudi i kondicijske pripreme koje će se održavati svakim danom uz celebrity trenera, magistra kineziologije Marija Mlinarića. Treninzi su krenuli u utorak 16. svibnja, na livadi između nasipa i kraja veslačke staze na Jarunu, radnim danom od 18 do 20 sati. Vikendom ćete trening moći odraditi online na profilima Marija Mlinarića na Facebooku i Instagramu te na internetskoj stranici trening.com.

utrka

Osim što ćete dobiti bolji niski start u utrci, usadit ćete si i naviku svakodnevnog vježbanja – jer najteže je uvijek krenuti.

Više detalja o jedanaestoj ženskoj utrci možete potražiti na dm.hr.

Foto: dm, Unsplash

Učitati još
Zatvori