Tri najbolja ulja za lice za ekstremno dehidriranu kožu
Tri najbolja ulja za lice za ekstremno dehidriranu kožu

Tri najbolja ulja za lice za
ekstremno dehidriranu kožu

Problem ekstremno dehidrirane kože može biti trenutni i stalni. Ukoliko tipski imate sklonosti k suhoj koži, onda znate da je njega esencijalna. S druge strane, ukoliko imate kombiniranu kožu koja je povremeno sklona dehidriranosti – morate prepoznati signale i pružiti svojoj koži dodatnu njegu. U oba slučaja, za suhu kožu se preporučuju ulja za lice koja imaju jaču teksturu i težinu, pa ih oni s masnom kožom trebaju izbjegavati.

Bez obzira na stupanj dehidriranosti kože, prije korištenja ulja radi se osnovna njega koju čine sljedeći koraci:

  • umirujući cleanser
  • osnovni serum za hidrataciju
  • odgovarajuća krema za lice

Tek nakon ovih koraka na red dolazi ulje, kao posljednja stavka u njezi dehidrirane kože. Naravno, napisat ćemo i da treba piti puno vode, ali to već znate.

3 ulja za lice za ekstremno dehidriranu kožu

#1 The Body Shop Vitamin E uljni serum

Ovaj Vitamin E serum u formi ulja idealno je koristiti prije spavanja, jer u toku noći ima dovoljno prostora da nahrani kožu. On je namijenjen za lice, ali se može koristiti i na zanokticama, kao i ekstremno suhim dijelovima tela. Ne lijepi se i brzo upija – što su dvije ključne svari kada biramo ulje za lice. Ovaj proizvod je svojevrsni oblik inovacije, jer kombinira serum i ulje u jednoj bočici, a vaša koža dobija svu potrebnu njegu.

ekstremno suva koža
Vitamin E overnight serum

#2 Charlotte Tilbury Collagen Superfusion ulje za lice

Ovo magično ulje sadrži kolagen i moćne biljne sastojke, a može se koristiti u okviru dnevne, kao i noćne njege. Baza bogata vitaminima sadrži avokado, maslinovo ulje, kao i sjemenke borovnice, a recenzije su mu odlične. Dolazi u dva pakiranja – mini i standardnom – pa preporučujemo da prvo testirate ovo od 8ml kako bi vidjeli reakciju kože prva dva tjedna od početka korištenja.

ekstremno dehidrirana koža
Collagen Superfusion Oil

#3 La Mer The Renewal Oil

Ovo unisex ulje za lice jako visoko kotira na beauty tržištu. Odlikuje ga multitasking dvofazna formula koja ekstremno suhoj koži istovremeno pruža hidrataciju ali i zdrav, sjajan izgled kože. Uz dodatni kolagen, koža poprima elastičnost, samim tim nestaje onaj neugodan zategnuti osećaj koji suha koža može nositi sa sobom. Cijena mu jest malo jača, ali znate kako kažu: bolje jedan kvalitetan proizvod za njegu nego 10 skupih make up proizvoda.

The renewal oil

Foto: The Body Shop; Charlotte Tilbury; La Mer; Instagram

Učitati još
Zatvori