Inovativna znanstvena metoda s Harvarda za uklanjanje masnih naslaga

Inovativna znanstvena metoda s Harvarda
za uklanjanje masnih naslaga

coolsculpting-1

Nina Suvorov

CoolSculpting, inovativna, tehnološki sofisticirana i najučinkovitija neinvazivna metoda uklanjanja tvrdokornih masnoća od sada je dostupna i u Sloveniji. Ova revolucionarna metoda eliminiranja masnih naslaga na principu hlađenja masnih stanica koju su otkrili američki znanstvenici do sada je oduševila milijune korisnika. Među kojima su i zvijezde poput Kardashian klana, Jennifer Aniston, Mariah Carey, Simona Cowella, Jansona Segela i mnogi drugi.

Inovativnost CoolSculptinga leži u najnovijoj nekirurškoj tehnologiji smanjenja masnih naslaga koje su otporne na sve oblike tjelovježbe. Za manje od jednog sata pacijent počinje gubiti salo i to sve bez operacije, igle i dugotrajnog oporavka, a s dugoročnim rezultatima. Metodu su otkrili američki znanstvenici Dieter Manstein iz Massachusetts General Hospital i Rox Anderson s Harvard Medical School. Do otkrića su došli promatranjem djece sa sladoledom koji im istovremeno otapa masnoću u obrazima.

coolsculpting-3

Kako djeluje CoolSculpting?

CoolSculpting zamrzavanjem masnih stanica za rezultat daje vitkiju liniju i zategnutu kožu. Za vrijeme trajanja tretmana pacijent je smješten u udobnom položaju. Područje skidanja masnih naslaga terapeut stavlja između dvije rashladne ploče koje djeluju na masne stanice. Nakon toga, koža i ostatak masnih naslaga prilagođavaju se kako bi se smanjio volumen, što poboljšava fizičku definiciju. Ovaj tretman reducira postotak  masti između 20% i 45%.

coolsculpting-2

„Patentirana tehnologija pod nazivom Cryolipolysis® sigurno i učinkovito djeluje na masne stanice, koje su manje otporne na hladnoću od kože. Ali bez oštećenja kože ili drugog tkiva. Zamrzavanje izaziva uništavanje masnih stanica, koje tijelo onda sasvim prirodno i trajno ukloni„, objasnila je Nina Suvorov, dr med. Ona s drugim stručnjacima iz područja estetske medicine i dermatologije surađuje sa salonom Estetiko Medart u provođenju CoolSculpting tretmana.

coolsculpting-5

Nakon zamrzavanja tijelo samo postupno uklanja smrznute masne stanice. Prvi učinci tretmana kod pacijenta pojavljuju se nakon otprilike tri tjedna, a krajnji rezultat je vidljiv u roku od 1 do 3 mjeseca. CoolSculpting je primjenjiv na sve dijelove tijela pa je tako idealan i u borbi protiv podbratka. Tvrdokorne naslage sala u trbuhu, bokovima, bedrima i leđima obično su otporne na konvencionalne metode mršavljenja i teško ih se dijetom ili vježbom može riješiti, no ovom metodom djeluje se ciljano upravo na željena područja bogata masnim stanicama, a sve to bez oštećenja kože.

coolsculpting-4

CoolSculpting je, dakle, potpuno siguran visoko tehnološki postupak, i trenutno jedini koji smanjuje masne naslage bez kirurške intervencije ili igle. CoolSculpting je u vlasništvu američke tvrtke Zeltiq Aesthetics, koja spada pod globalnu irsko-američku Allergan Corporation kompaniju koja među ostalima proizvodi i Botox. Metode CoolSculpting odobrene su od strane američke agencije za hranu i lijekove, a do sada su oduševile i neke od najvećih faca Hollywooda.

Učitati još
Zatvori