Jedino potrebno za svježu i blistavu kožu ovog ljeta

Jedino potrebno za svježu i
blistavu kožu ovog ljeta

shutterstock_287820329

Jeste li znali da unutar 24 sata ako ste vježbali minimalno 45 minuta, radili u uredu 8 sati i više ili putovali avionom, postoje šanse da je vaša koža izgubila i do 4 i pol litre vode? To je samo jedan od razloga zašto je bitno redovito hidratizirati organizam, a preporučena dnevna količina vode je 8 čaša. Što se događa s kožom kada postane dehidrirana? Kada je koža dehidrirana, stanice kože sužavaju se zbog gubitka vode. Preostala sol postaje koncentrirana, uzrokujući razdvajanje molekula, što posljedično potiče stvaranje slobodnih radikala. Kontinuirana dehidracija može dovesti do nepovratnog oštećenja kože i tkiva i čak uzrokovati DNA oštećenja u koži, dovodeći do naknadnih oštećenja poput osjetljivosti. 23073CL_133317COL_MS_Extended-V5

Dehidracija kože se događa svim tipovima kože uslijed stalnih promjena mikroklime kroz koje koža prolazi tijekom dana (tuširanje toplom vodom, klima, vježbanje, let avionom itd.). Koliko god se koža uspijeva prilagoditi ovim mikro promjenama, dehidracija je glavni uzročnik preuranjenog starenja kože, a može se pripisati vanjskom stresu, suhom zraku, vjetru, izlaganju suncu, prekomjernom čišćenju kože, visokoj nadmorskoj visini (i niskoj relativnoj vlažnosti zraka), unosu alkohola, vrućini i pušenju. Nedovoljan unos vode, naročito nakon razdoblja teškog znojenja (vježbanje, ljetne vrućine) može također dovesti do dehidracije.

Tijekom starenja i gore navedenih uvjeta koža gubi sposobnost zadržavanja vode. Zato koži treba pomoći unosom vode, te proizvodima za njegu koji će pomoći da se voda veže na stanice kože i da ju zadrži što dulje. Sastojci poput hijaluronske kiseline, trehalose i sorbitola (prirodnih sastojaka same kože) pomažu u tom procesu. Hijaluronska kiselina su moćne molekule kože jer su sposobne vezati i zadržati 1000 puta veću količinu vode od svoje vlastite težine.

ms 5 fb

Clinique Moisture Surge

Clinique-ova preporuka proizvoda za hidrataciju kože je Moisture Surge linija gdje svatko može pronaći nešto za sebe. Pa kako odabrati? Prvi proizvod iz linije je Moisture Surge Extended Thirst Relief, lagana gel krema koja pruža 24-satnu hidrataciju, obogaćena hijaluronskom kiselinom i lišćem Aloa Barbadenis za dodatno smirivanje stresa kože. Ova multifunkcionalna gel krema je za sve tipove kože, pa i za najosjetljivije, a može se koristiti samostalno, prije ili poslije vaše omiljene kreme te kao baza prije pudera. Također se može koristiti tijekom dana na make up za dodatnu svježinu, hidrataciju i blistavost vašeg pudera. Ako vam je puder suh, možete ga pomiješati s Moisture Surge kremom za blistav i prozračan izgled kože, a u večernjim satima potražite odmor i osvježenje kože koristeći je kao masku. Sada se zasigurno pitate, kako je vaša koža mogla živjeti bez nje.

Clinique_Insta static2_HR

Clinique Moisture Surge Extended Thirst Relief gel krema

Moisture Surge Intense Skin Fortifying Hydrator je namijenjen izuzetno suhoj, dehidriranoj i izuzetno osjetljivoj koži jer je dodatno obogaćen ureom i glicerinom. Za samo par dana, stvara novu kožu. Moisture Surge Hydrating Supercharged Concentrate je novi proizvod koji pruža 24-satnu hidrataciju obogaćenu antioksidantima (vitamin A i C). Koža je trenutno rashlađena s 179% vode sa sposobnošću zadržavanje vlage do 65% tijekom 24 sata. Može se koristiti prije ili poslije kreme te obavezno u području oko očiju. Za nadolazeće vruće ljetne dane preporučujemo vam Moisture Surge Thirsty Skin Face Spray – osvježivač u spreju za hidrataciju, smirivanje i osvježenje tijekom dana.

MSC 2

Clinique Moisture Surge Hydrating Supercharged Concentrate

Sva četiri proizvoda iz Moisture Surge linije možete pronaći u Mueller parfumerijama, a ako u razdoblju od 25. svibnja ostvarite kupnju Clinique proizvoda u minimalnom iznosu od 299kn, Clinique vas eksluzivno nagrađuje s prekrasnom trendi torbicom punom delux uzoraka u koje će se vaša koža zaljubiti. Požurite jer su količine ograničene.

clinique bonus 98,2x138,1 I za kraj… Clinique vam preporučuje: „Obožavajte svoju kožu!“, a od danas do 31. svibnja na Journal.hr imate priliku osvojiti dva seta s Clinique uzorcima, među kojima je i Moisture Surge gel krema koju će vaša koža obožavati. Sve što morate napraviti kako biste osvojili ljetni set jest odgovoriti na zadano pitanje ‘Koliko se proizvoda nalazi u novoj Clinique Moisture Surge liniji’ i odgovor poslati na mail [email protected], s predmetom maila CLINIQUE MOISTURE SURGE. Prijaviti se možete do 31. svibnja do kraja dana, a sretnog dobitnika/dobitnicu objavit ćemo 1. lipnja.

Istovremeno, osvojiti možete i Clinique Bonus Time poklon na Facebook stranici Clinique Hrvatska. Ondje je u tijeku giveaway u kojem možete sudjelovati do 31. svibnja, i to na način da u komentaru napišete na koji način hidratizirate svoju kožu. Iskoristite priliku i posjetite Facebook stranicu Clinique Hrvatska.

Update: Dobitnice Clinique setova su Jelena Oreščanin i Carmen Simić Fabečić. 

Učitati još
Zatvori