Ovaj hit sastojak s moćnim anti-age svojstvima obožavaju i hollywoodske dame

Ovaj hit sastojak s moćnim anti-age svojstvima
obožavaju i hollywoodske dame

Koliko god nam se to svidjelo ili ne, prije nekoliko godina je praksa jedenja posteljice na različite načine [tzv. placentofagija], ušla u mainstream razgovor. Na tome možemo zahvaliti brojnim slavnim mamama poput Hilary Duff, Katherine Heigl, Kourtney Kardashian i January Jones. Naime, za svaku šačicu novih mama koje se zgražaju nad pomisli da pojedu vlastitu posteljicu, postoji jedna koja će isticati njezine benefite. Ipak, medicinska zajednica nije uvjerena u blagodati njezinog konzumiranja i službeno to ne preporučuje novim mamama. No, jeste li čuli za biljnu placentu koja je zapravo još učinkovitija kad se radi o zdravlju i ljepoti kože te borbi protiv znakova starenja?

Što je zapravo biljna placenta?

Biljna placenta je smještena ispod tučka kod mladih biljaka. Ona djeluje kao hranjiva tekućina za plod biljke. Naime, otkriveno je da je ona čak još učinkovitija jer ima vrlo visok sadržaj prolina, sastojka koji igra glavnu ulogu u procesu sinteze kolagena i poput magije poboljšava elastičnost i čvrstoću kože, istovremeno sprječavajući pojavu bora i finih linija.

Izvorno se koristila u bolnicama i poliklinikama za liječenje opeklina i ožiljaka te za pomoć u obnovi kože. Danas se biljna placenta koristi za rješavanje problema hiperpigmentacije te postizanje ujednačenog i blistavijeg tena, a obožavaju ju i brojne hollywoodske dame te beauty entuzijastice kojima je ona već godinama glavni sastojak skincare proizvoda. Odlična je za svakodnevnu njegu kože, hidrataciju i obnovu. U slučaju opeklina od sunca, kozmetičkog pilinga ili lasera, biljna placenta pomaže koži da se brže obnovi i zacijeli.

Dva ključna benefita biljne placente

Dva su ključna benefita biljne placente. Jedan uključuje to da ju naše stanice kože trenutno prepoznaju i prihvaćaju. Stoga ima jedinstvenu sposobnost prodiranja u dublje slojeve kože, gdje oštećenja zapravo nastaju. Drugi glavni benefit je taj da biljna placenta pomaže u usklađivanju različitih aktivnosti pojedinih stanica kože kako bi se maksimizirala ljekovita svojstva klinički dokazanih anti-age peptida, antioksidansa, vitamina i botaničkih sastojaka. Snaga biljne placente najvidljivija je kad se radi o saniranju rana, uključujući ogrebotine na koži, modrice, crvenilo, iritaciju i opekline.

Biljna placenta pokazala je 70-postotni porast oksigenacije kože. Kad koža troši više kisika, stvara zdrave proteine ​​koji jačaju i štite vitalnu strukturu kolagena koji održava kožu elastičnom i mladolikom. Poticanjem cirkulacije, stanice kože brže se obnavljaju kako bi učvrstile tonus kože i popravile vidljive linije i bore. Čak se i oštećenja od UV zraka i onečišćenja okoliša smanjuju kako bi koža izgledala sjajnije i zdravije. Biljnu placentu možete naći u uistinu raznolikim proizvodima, od onih za njegu kože lica, tijela, kose, a čak i u dodacima prehrani. U nastavku možete naći neke proizvode koji sadrže biljnu placentu ako poželite isprobati ovaj hit sastojak s moćnim anti-age svojstvima.

biljna placenta Placentor Vegetal ultra piling krema
Placentor Vegetal Ultra piling krema s efektom nove kože
Mesoestetic regenerativan gel za mješovitu kožu lica
Wonder Star krema za lice na bazi biljne placente
Placentor Vegetal Biostimulant losion protiv ispadanja kose

Foto: Instagram, Izvorno.hr, Bagatinbeauty.hr, Socap.hr

Preporuka

Zatvori