Tekući puder, tonirana krema, BB i CC krema – donosimo mali vodič kroz različite make up podloge

Početak svake make up rutine i osnova svake kozmetičke torbice jer odabir savršene podloge koja će prekriti manje nepravilnosti i na vašem licu stvoriti ujednačeni ten i sjajnu podlogu za svaki make up look. Iako ćemo za hladnijih mjeseci savršeni početak pronaći u težim puderima s jakim prekrivanjem, početak proljeća i dolazak toplijih dana u našu beauty rutinu unose brojne promjene koje kreću od njezine osnove i pronalaska savršene proljetne i ljetne podloge.

@intothegloss
@intothegloss

Proljeće i ljeto u našu beauty rutinu vraćaju svježinu i jednostavnost, sjaj i jarke boje, a kao idealan izbor podloge za tople mjesece svake se godine iznova nameću laganiji proizvodi koji donose tek suptilno prekrivanje sitnih nepravilnosti, hidrataciju i vibrantan sjaj. Iako naizgled vrlo jednostavan zadatak, pronalazak make up podloge za toplu sezonu istovremeno olakšava i otežava raznolikost proizvoda vrlo sličnih značajki i tekstura u ponudi drogerijskih i ljekarničkih brendova te luksuznih kozmetičkih kuća.

Clinique
Clinique

Koja je razlika između BB i CC kreme i kada umjesto njih odabrati toniranu kremu ili lagani tekući puder? Odgovore na sva pitanja koje ste oduvijek imali o laganim make up podlogama koje se ponovno vraćaju u našu beauty kolekciju donosimo u nastavku.

TONIRANA KREMA

Laura Mercier
Laura Mercier

Prije pojave BB i CC kreme, tonirane kreme bile su omiljena lagana alternativa tekućem puderu, a njihovo ime najbolji je opis onoga što se nalazi unutar njihovih bočica. Tonirane kreme brišu granice između proizvoda za njegu i dekorativne kozmetike, a u našu beauty rutinu unose spoj hidratacije i blage pigmentacije što ih čini savršenim izborom za one čija je koža prirodno normalna do suha, bez naglašenih nepravilnosti. Iako su ih nakratko zasjenile BB i CC kreme koje su u posljednjih nekoliko godina vladale beauty svijetom, klasici poput tonirane kreme luksuznog brenda Laura Mercier zadržali su svoju popularnost, a novi proizvodi poput Glossierove Skin Tint tonirane kreme podsjetili su nas zašto ih volimo, osobito za toplih mjeseci.

BB KREMA

Kiehls
Kiehls

Kad govorimo o prekrivanju, negdje između tonirane kreme i tekućeg pudera smjestila se BB krema. Iako donosi nešto bolje prekrivanje od tonirane kreme, BB krema još uvijek zadržava njezina hidratacijska svojstva i njegujuće sastojke. Savršena za sve tipove kože, BB krema za sunčanih dana osim blagog prekrivanja i hidratacije najčešće donosi i prijeko potreban zaštitni faktor i uvijek dobrodošla anitaging svojstva. Dok će za normalnu i masnu kožu BB krema biti dovoljna, oni čija je koža iznimno suha čak i ljeti BB kremu mogu spojiti sa slojem omiljene hidratantne kreme ili seruma.

CC KREMA

La Roche Posay
La Roche Posay

Razlike između BB i CC kreme nisu velike. Ipak, ono što će mnoge privući CC kremi nalazi se u njezinom manje poznatom, dužem nazivu. CC ili Color correcting krema je make up podloga koja jednako poput BB kreme sadrži hidratantna svojstva što ju čini odličnim izborom za svaki tip kože. Za razliku od BB kreme, kad govorimo o prekrivanju, CC krema još uvijek donosi blago do srednje prekrivanje nepravilnosti, ali s naglaskom na ujednačavanju pigmentacije kože. Ako ste skloni crvenilu i slične nepravilnosti u pigmentaciji kože, CC krema idealan je izbor kojim ćete izbjeći nanošenje teških pudera.

LAGANI TEKUĆI PUDER

Chanel
Chanel

Lagani tekući puder idealan je proljetni i ljetni izbor podloge za posebne prilike ili kada vaša koža traži bolje prekrivanje. Iako donosi gotovo jednako prekrivanje i izdržljivost, za razliku od klasičnih tekućih pudera i kremastih formula koje se rijetko slažu s izrazito suhom ili masno kožom, lagani tekući puder krase i blaga hidratacija i lakše nanošenje što ga čini idealnim za svaki tip kože, te besprijekoran, sjajniji finiš kojem uvijek težimo za toplijih mjeseci.

Foto: Instagram, Chanel, Kiehls, La Roche Posay, Laura Mercier

0