Beauty vodič: 5 ljetnih frizura poznatih

Nemate inspiracije za ljetne frizure? Svi znamo što iscrpljujuće vrućine mogu učini vašoj kosi. Najčešći problem tijekom ljetnih dana je održati njenu postojanost i volumen. U tome vam mogu pomoći kvalitetni beauty proizvodi kao i stručna ruka frizera ili stilista. Pošto za vrijeme ljetnih dana najčešće boravimo na otvorenom ili na plaži, nema potrebe težiti za perfekcionizmom.

gisele

Gisele Bündchen

Preporučujemo da ljetne frizure uvijek budu opuštene i što jednostavnije. Poznate ljepotice poput Jessice Albe, glumice Emme Stone ili modela Gisele Bündchen proslavile su upravo nesputane kovrče, lagani pramenovi i ultrapopularni bob.Trenutno najpopularniji trend bojanja kose je bronde. Još 2007. godine Gisele Bündchen je nosila ovu boju kose, a danas su taj i slične tehnike prigrlile mnoge poznate dame. Blake Lively je posljednja pobornica ovog trenda, čije fotografije na društvenim mrežama o promjeni boje kose, tj. prelasku na tamniju nijansu od njene poznate plave, izazvala lavinu pozitivnih reakcija.

blake1

@blakelively

Najbolji rezultat ovog trenda postiže se balayage tehnikom pramenovanja koja je nastala 70-tih godina prošlog stoljeća u Parizu. Celebovi se s dolaskom ljetnih dana odlučuju na promjene frizure i nešto svjetlije nijanse. Takvu frizuru njeguje i Jessica Alba te Emma Stone, koje vole da im kosa ozgleda kao osunčano i sjajno. To su postigle uz pomoć pramenova koje prekrivaju vrhove kose i postigle prirodan efekt.

GettyImages-476564702

Jessica Alba

Emma voli bob frizuru koju najčešće nosi puštenu ili smotanu u blagu punđu ili rep. Ovo je mladenačka frizura koju je lako postići uz malo truda i preparata za njegu, a moći ćete je nositi cijeli dan.

emmastone

Emma Stone

Kendall Jenner je godinama vjerna svojoj dugoj tamnoj kosi, koju čini zdravom uz pomoć ulja i pravilne prehrane. Ova frizura je primjer zdrave kose koja uvijek izgleda dotjerano, kako na crvenom tepihu tako i u casual prigodama. Inspirirajte se njenom ljetnom frizurom, a ovaj ‘look’ možete nositi tako da stavite koji dodatak za kosu kako bi živnula i zablistala u noćnom izlasku.

kendall

Kendall Jenner

Ljeto je pravo vrijeme za eksperimentiranje, posebice s frizurama, ali imajte na umu da je bolje pustiti kosu da se oporavi od teških boja i tretmana kako se nebi dodatno oštetila. Odmorite svoje vlasište, izaberite neku od ovih ljetnih frizura i nosite ju sa stilom.

Foto: Instagram/Gettyimages

0