Zašto tijelo pripremamo za ljeto, a nikad za zimu?

Početak ljeta donosi potragu za kremu sa najvišim zaštitnim faktorom i dodatak slanog spreja za kosu koji stvara savršene beach valove. Krema za lice i tijelo sa zaštitnim faktorom i slani sprej samo su dio proizvodi za kojima ćemo posegnuti kako bi svoje tijelo pripremili za dugo, toplo i sunčano ljeto. Od kože do kose, početak ljeta u našu beauty rutinu unosi dodatni zaštitni sloj u nježnih i prozračnim proizvodima.

I dok smo lekcije za savršenu beauty rutinu za njegu tijela odavno naučili i shvatili vrlo ozbiljno, dolazak zime gotovo da ne doživljavamo.

SAVRŠENA NJEGA ZA ZIMSKU SEZONU

Početak najhladnijeg razdoblja u godini donosi jednako velike promjene poput početka onog najtoplijeg. Usprkos promjenama koje ćemo osjetiti, mnogi među nama svojoj će svakodnevnoj njezi tijela dodati tek češće korištenje kreme za ruke i balzama za usne kako bi izbjegli pucanje kože.

Kako bi tijelo pripremili za novu sezonu ispred nas, na samom početku zime vrijeme je za nekoliko promjena unutar svakodnevne rutine. Što promijeniti, što zadržati i što dodati kako bi tijelo pripremili za zimu otkrivamo u nastavku.

NOVA SEZONA, NOVA KREMA

Objavu dijeli Megan (@megancolly)

Nakon proljetnih i ljetnih dana kada smo svojoj rutini dodali kreme lagane teksture s visokim zaštitim faktorom, hladni zimski dani tražit će sasvim drugi tip kreme. Iako je zaštitni faktor još uvijek poželjan, zima će tražiti raskošniju teksturu i intenzivniju hidrataciju.

 

Kiehl's

Kiehl’s

SAVRŠENO VRIJEME ZA POČETAK S IPL DEPILACIJOM

Philips Lumea Prestige

Philips Lumea Prestige

I dok će redovita depilacija tijekom tople sezone biti nezaobilazni dio naše beauty rutine, jesen i zima donose nekoliko mjeseci kada ćemo se opustiti i nerijetko preskočiti nekoliko depilacija. Ipak, ako u glatkoj koži želite uživati tijekom čitave godine, sada je savršeno vrijeme da započnete s IPL depilacijom. Sve o novom Philips Lumea Prestige uređaju i odličnim rezultatima koje donosi čitajte ovdje.

PILING I MASKA: NEZAOBILAZNI I TIJEKOM ZIME

Objavu dijeli frank body (@frank_bod)

Piling i maska bili su nezaobilazni dio naše svakodnevne rutine tijekom čitave tople sezone. Suprotno popularnom mišljenju, piling i maska jednako su važni i tijekom zimskih dana. Dok će piling ukloniti mrtve stanice kože, maska nam je tijekom zimskih dana potrebnija no ikad. I dok je beauty svijet ovo proljeće i ljeto brujio o maskama koje su dubinski čistile našu kožu, ove zime obožavat ćemo one koje donose dubinsku hidrataciju.

REGENERACIJA KOŽE

Netflix and skincare 😉 #biooil #biooilusa #skincare

Objavu dijeli Bio-Oil (@biooilusa)

Baš poput raskošne kreme za lice koja će se pobrinuti za svakodnevnu hidrataciju kože i maske za lice koja će donijeti dodatnu tjednu dozu njege, nježno i moćno ulje bit će proizvod za kojim ćemo posegnuti kako bi dubinsku i intenzivnu hidrataciju priuštili cijelom tijelu. Za suhu i dehidriranu kožu s kojom će se mnogi među nama suočiti tijekom zimskih dana, Bio-Oil je izbor s kojim ne možete pogriješiti.

DUBINSKA NJEGA KOSE

Dodatnu dozu njege tražit će i naša kosa. Svojoj svakodnevnoj rutini za njegu kose dodajte hidratantni sprej kako bi zaštitili kosu ne samo od hladnoće, već i od štete koju će joj nanijeti šalovi i pletivo te pod svaku cijenu izbjegavajte izlaženje s mokrom ili vlažnom kosu na hladnoću.

DNEVNE DOZA VITAMINA

I dok će beauty proizvodi odigrati veliku ulogu u našoj svakodnevnoj njezi i brizi o tijelu, njezin najvažniji dio nalazi se u jakom imunitetu. Kako bi izbjegli gripu, virozu i prehladu te tijelo održali zdravim tijekom čitave zime, uz svakodnevne zdrave odabire, svojim obrocima dodajte i dodatnu dozu vitamina i minerala u jednoj praktičnoj Centrum tableti.

Centrum

Centrum

Foto: Instagram, Bio-Oil, Centrum, Dermalogica, Kiehl’s, Philips, Woww Junkie,

0