Recenzija: Isprobali smo Philips Lumea Prestige uređaj za uklanjanje dlačica

Philips Lumea Prestige uređaj

Jedan od najvećih neprijatelja ženske ljepote, svi ćemo se složiti, neželjene su dlačice na tijelu. Od tinejdžerskih godina pa sve do danas, potrošili smo tko zna koliko vremena tražeći optimalan način kako ih ukloniti. Iz našeg iskustva, britvica je bila brzo i efikasno rješenje za riješiti se dlačica, no onda smo se zaželjeli trajnijih rezultata.

Kronologijom stvari nakon britvice smo isprobavali razne kreme za depilaciju, epilatore, koji su sada već pomalo i arhaična metoda uklanjanja dlačica, vosak, a naposljetku i depilaciju šećernom pastom. Svaka je metoda s dolaskom neke nove i sofisticiranije postajala ‘demode’, a ove koje su se najdulje zadržale poput voska i šećerne paste, imale su i još uvijek imaju jednu veliku manu – fizičku bol koja prati tretman uklanjanja dlačica iz njihova korijena. Tu je i dalje ostala dobra stara britvica kao najbezbolnije rješenje, no osjećaj pikavih nogu već drugi dan nakon brijanja, sa svaki puta sve debljim i grubljim ili pak uraslim dlačicama, ne daje nimalo zadovoljavajuće rezultate.

Kada u priču o višegodišnjem traženju savršene metode uklanjanja dlačica ubacimo i sve intenzivniju i bržu radnu svakodnevicu, jasno je kako više baš i nemamo vremena za polovična rješenja, a s druge strane i dalje nismo spremne odustati od postizanja tog ideala – savršeno glatkih nogu bez dlačica, i to na dulje staze, za koje nismo prolili znoj i suze na krevetu kozmetičkog salona.

Philips Lumea Prestige za uklanjanje dlačica

Prepoznajući sve zahtjevnije potrebe modernih žena, prije nekoliko se godina u pravom trenutku na našoj sceni pojavila IPL tehnologija uklanjanja dlačica. Isprva ste ju mogli napraviti isključivo u kozmetičkim salonima, no zatim su poznati brendovi poput Philipsa odlučili dodatno olakšati pravila igre i na tržište izbaciti IPL uređaje uz koje i same doma možemo postići profesionalne salonske rezultate, i k tome si bitno uštedjeti vrijeme koje bi inače potrošile do odlaska u salon. Otkako se Philips pojavio sa svojom Lumeom, jedno od najčešćih pitanja koje čujemo, a koje smo si i same postavljale bilo je ono ‘je li to zbilja djeluje’? Odlučile smo istražiti.

Tajna IPL metode

Želite li znati više o ovim IPL uređajima o kojima, čini se, svi pričaju, za početak morate znati što je IPL. Riječ je o tehnologiji pulsirajućeg svjetla visokog intenziteta, sa svjetlosnim impulsima čijom primjenom na koži dlačica otpada te se spriječava njen ponovni rast. Upravo na ovoj tehnologiji počiva i Philips Lumea Prestige, najnoviji i najmoderniji u generaciji mnogima omiljenih Lumea uređaja, koji smo i testirali.

Philips Lumea Prestige beauty gadget

Za početak, donosimo malo demistifikacije. Često viđamo da se Lumea i slični uređaji reklamiraju na blogovima u proljetnim i ljetnim mjesecima, kada je fokus, naravno, na savršeno glatkim nogama spremnima za plažu, no mala tajna je da je s njima najbolje početi baratati upravo u jesen i zimu. Tada više nemamo prirodno osunčan ili lažan ten, a kontrast između tamnijih dlačica i svijetle kože je najveći, što je idealna polazišna točka za Lumeu.

Prije nego podignete očekivanja o Lumei na vrlo visoku i možda nedostižnu razinu, evo i drugog važnog podatka: kako bi IPL tretman bio uspješan, vaše dlačice bi prirodno morale biti tamnoplave, smeđe ili (optimalno) crne, a ton kože svijetao. Uređaj ne funkcionira na crvenim, svijetloplavim i bijelo/sivim dlačicama, baš kao ni na vrlo tamnoj koži. Cijela tehnologija zahtijeva da pigment u dlačici privlači svjetlo, a nakon što ga uređaj uspješno detektira, on zagrijava korijen dlačice, deaktivira ga i sprječava ponovni rast. Koža neće privlačiti svjetlo ako je u njoj niska razina pigmenta, i zato je potrebno imati na umu gore navedeno.

Philips Lumea Prestige, IPL tretman

Na što paziti?

Philips već u uputstvima savjetuje tko može, a tko ne bi trebao koristiti Lumea uređaj. U posljednju kategoriju ulaze žene s jako tamnom kožom, trudnice, dojilje, osobe koje su u posljednja tri mjeseca bile na zračenju i kemoterapiji, oboljeli od raka kože, dijabetičari, osobe s bolešću srca, osobe čija je koža osjetljiva na svjetlost i sklona osipima i alergijskim reakcijama, oboljeli od HIV ili AIDS-a… Ne koristite uređaj i ako ste nedavno tretirali kožu AHA i BHA kiselinama, a Philips ne preporuča ni njegovo korištenje na madežima, pjegama, proširenim venama i ožiljcima bez savjetovanja s liječnikom, kako ne bi došlo do opeklina i promjena boje kože. Usne, bradavice i areole zabranjena su područja.

Pa krenimo…

Philips Lumea Prestige uređaj ima više od 250.000 svjetlosnih impulsa, što govori u prilog njegovoj učinkovitosti. Dizajn uređaja je bežičan i to uvelike olakšava korištenje i baratanje njime. Oblikovan je na način da vam lagano sjedne u ruku i da u tom položaju lako dosežete područja na tijelu zahvaćena dlačicama.

Philips Lumea Prestige

Lumea Prestige konkretno se može koristiti na rukama, nogama, bikini zoni, ali i na licu. Ovo možda nije, po pitanju težine, najlakši beauty gadget koji ste imali, no budući da vrlo brzo odrađuje posao, ruka vam se ipak neće pretjerano umoriti. Koristeći uređaj, najdulje smo se, očekivano, zadržali na nogama koje su najveće površine. Za obje potkoljenice trebalo nam je 20 minuta, a za natkoljenice otprilike pola sata. No, tretirate li mnogo manje zone poput lica (nadusnice, brade…), pazuha ili bikini zone, trebat će vam doslovno par minuta. Kod Philips Lumee Prestige govorimo o punjenjima – jedno punjenje bilo nam je dovoljno za potkoljenice i bikini zonu, te zato uređaj dolazi s adapterom s kojim možete neometano nastaviti tretirati veća područja tijela.

Philips Lumea Prestige nastavci za lice, pazuhe i bikini zonu

Ono što ćete odmah primijetiti na uređaju, osim centralnog gumba na dršci kojim se provodi IPL, je mogućnost odvajanja samog vrha, na koji onda dolaze različiti nastavci. Uz originalni nastavak na uređaju koji ima veliki prozor za brzu primjenu na velikim područjima kao što su noge, tu su još tri nastavka: onaj za siguran tretman lica s dodatnim zaštitnim UV filterom, onaj za pazuhe i onaj za posebno uređivanje bikini zone.

SmartSkin senzor – možda najbolja stvar na uređaju

Bijeli dio uređaja krase i razni gumbi, a najvažniji su oni s oznakama od 1 do 5. Riječ je o pet prilagodljivih razina jačine svjetlosti, koje se kreću od najblaže do najjače. Morate odabrati koja razina od 1 do 5 najviše odgovara vašem tonu kože, a u tome će vam pomoći jedna od najboljih značajki ovog uređaja: SmartSkin senzor koji se krije iza gumba s oznakom povećala. Senzor će vam nakon skeniranja kože sugerirati razinu idealnu za vaš ton kože i držite li se nje, korištenje Philips Lumee Prestige bit će potpuno sigurno i bezbolno, čak i za osjetljivu kožu.

Philips Lumea Prestige, Smart

Poanta uređaja je da njegovo korištenje bude bezbolno, što i jest, pa ako slučajno osjetite neugodu koristeći ga, to je znak da morate smanjiti razinu jačine svjetlosti na neki manji i vašem tonu kože prilagođen broj.

Proces korištenja

Na mnogo mjesta ćete pročitati kako se optimalni rezultati mogu vidjeti u trećem mjesecu korištenja. Mi ga zasad koristimo 6 tjedana i napravimo po jedan tretman svaka dva tjedna – na području potkoljenica, natkoljenica i bikini zone. Ovaj ritam od dva tjedna preporuča se u prva dva mjeseca korištenja Lumee, nakon čega slijede korekcije svakih 4 do 8 tjedana (jednom mjesečno ili jednom u dva mjeseca, ovisno o stanju dlačica). Prije tretmana poželjno je obrijati noge britvicom, jer je tada većina dlačica u fazi rasta i već prvim tretmanom će korijen dlačice biti ‘omamljen’, dok je pri depilaciji voskom ili pastom tek malen postotak korijena dlačica aktivan. Prije brijanja napravili smo i lagani piling, kako bi noge doista bile svilenkasto glatke prije upotrebe Lumee Prestige.

Philips Lumea Prestige tretman

Samo korištenje je jednostavno – uređaj smo prema uputama postavili pod kutom od 90° u odnosu na kožu i zatim pritisnuli gumb na dršci koji emitira svjetlosni impuls. Na nogama, potkoljenicama i natkoljenicama, budući da su velike površine, čak smo koristili metodu Povlačenje i emitiranje, što znači da smo držali gumb koji emitira svjetlosni impuls i istovremeno uređaj povlačili po koži.

Prilagođavajući razinu jačine svjetlosti vlastitom tonu kože, postigli smo da tretman na nogama doista bude bezbolan, a na isprobavanje nas je dodatno ohrabrila činjenica da Lumea ima ugrađen UV filter, čime je osigurana maksimalna zaštita kože. Dakle, uređaj je pouzdano siguran i nježan, bezbolan prema koži, no što je s rezultatima?

Philips Lumea Prestige, korištenje

Rezultati

Budući da se dosad nismo susretali s IPL tehnologijom, jako su nas ugodno iznenadili rezultati korištenja Philips Lumea Prestige uređaja. Jedan od razloga našeg zadovoljstva je što dlačice nakon tretmana djeluju ‘omamljeno’, a nakon toga počnu ispadati. Nakon prva dva tretmana primijetili smo kako mnogo sporije rastu no što bi rasle s bilo kojom metodom depilacije i počinju se pojavljivati tek nakon 10-ak dana, a i onda kada se pojave, vrlo su slabe, bitno rijeđe i gotovo neprimjetne te ih svaki novi tretman čini još slabijima i manje otpornima na IPL. Nakon trećeg tretmana, već se vide dojmljivi rezultati – uspješno smo uklonili sve dlačice na područjima nogu i bikini zone.

Philips Lumea Prestige u ruci

Zaključak

Za sve žene koje se svakodnevno bore s dlačicama, Philips Lumea Prestige uređaj je doista izvrsna investicija. Njegova cijena je visoka, no ako se nas pita radi se o ulaganju koje će se isplatiti na duge staze, pogotovo ako ostanete determinirani u korištenju uređaja i nastavite njime redovito održavati područja koja ste tretirali, čak i nakon tri mjeseca kada se pokažu odlični rezultati. Lumea Prestige štedi vaše vrijeme, daje profesionalne i dugotrajne rezultate, a nakon nekoliko mjeseci korištenja, mogli biste se zapitati zašto ste tako dugo čekali na isprobavanje IPL metode.

Kako se uopće koristi Philips Lumeu Prestige, korak po korak, moći ćete doznati idućeg tjedna na Journal.hr, kada vam donosimo i priliku da osvojite ovaj cool i super koristan beauty gadget!

 

Foto: Sanja Jagatić

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori