Upoznajte Hrvaticu Agathu Relotu Luczo koja se nalazi iza uspješnog beauty brenda Furtuna Skin

Svoju karijeru započela je kao model u devedesetima, a danas se nalazi iza jednog od najperspektivnijih beauty brendova čiju su kvalitetu i inovativnost prepoznali Vogue, Into The Gloss, Goop i mnogi drugi. Agatha Relota Luczo rođena je u New Yorku, no njezini su roditelji iz Hrvatske koju i sama posjećuje svako ljeto, dok ostatak godine sa svojom obitelji živi na relaciji Kalifornija – Sicilija.

Obiteljska farma na Siciliji okružena maslinicima bila je početak njihovog obiteljskog biznisa. Nakon Bone Furtune, brenda maslinovog ulja koji je pokrenula sa svojim suprugom, Agatha je odlučila iskoristiti sve blagodati maslina i drugih biljaka koje rastu na obiteljskoj farmi. S prijateljicom i poslovnom partnericom Kim Walls, Agatha je pokrenula beauty brend Furtuna Skin. U središtu brenda Furtuna Skin nalazi se filozofija manje je više te posvećenost kreiranju proizvoda visoke kvalitete i učinkovitosti, na bazi prirodnih sastojaka. Furtuna Skin brzo je osvojila svijet, a uskoro stiže i u Hrvatsku – u zagrebački The Lab Store.

Ususret uzbudljivom dolasku Furtune Skin na hrvatsku beauty scenu, s Agathom smo popričali o beauty počecima, najboljim beauty savjetima i trikovima, svakodnevnoj beauty rutini te, naravno, beauty brendu Furtuna Skin.

Agatha Relota Luczo
 • Kada ste prvi put otkrili svoju ljubav prema beauty svijetu? Jeste li još u djetinjstvu istraživali kozmetičku torbicu Vaše mame ili je ta ljubav ipak došla malo kasnije?

Moja ljubav prema beauty svijetu započela je rano u mojoj manekenskoj karijeri. Imala sam priliku surađivati ​​s nekim od najboljih make up artista i frizera na svijetu čiji su mi savjeti i trikovi uvijek bili jako dragocjeni. S godinama, osobito nakon što sam postala mama, sve važnije mi je bilo razumjeti sastojke u proizvodima koje sam koristila. Tada sam počela shvaćati da su clean beauty proizvodi bitni za naše cjelokupno zdravlje.

 • Koji su najbolji beauty tips&tricks koje ste naučili od beauty stručnjaka s kojima ste surađivali tijekom svojih modeling dana?

Jedna stvar koja mi se urezala u pamćenje je da koža mora izgledati dobro kako bi šminka izgledala dobro. Zato je toliko važno da moja rutina njege kože bude jednostavna i puna clean sastojaka. Naravno, uvijek je važno skidanje šminke noću i odlazak na spavanje s čistom kožom.

 • Porijeklom ste iz Hrvatske, a danas vrijeme provodite između Kalifornije, Sicilije i Hrvatske u kojoj ljetujete. Koje su neke od najvećih razlika u pristupu ljepoti između Hrvatske, Italije i Amerike?

Rekla bih da u Italiji vrlo cijene minimalizam kada je o ljepoti i beauty proizvodima riječ. U Americi sve ovisi o generaciji. Trenutno su popularni gusta šminka, grafički izgled očiju i pune usne te crveni ruž za usne. Za Hrvatice bih rekla da su zainteresirane za proizvode za njegu i make up te da vole eksperimentirati sa svojim izgledom. Ono što mislim da je svima zajedničko je da sve više pažnje posvećuju beauty proizvodima i sastojcima koji se nalaze u njima.

 • Prije beauty brenda Furtuna Skin, sa svojim suprugom pokrenuli ste brend maslinovog ulja Bona Furtuna. Koliko je taj proces bio važan i utjecajan na odluku o pokretanju beauty brenda?

Maslinovo ulje jedan je od dragocijenih sastojaka na našem planetu. Njegova snaga i čistoća imaju pozitivan utjecaj na našu hranu, tijelo i kožu. Na našoj farmi u Italiji imaju smo fantastične masline koje smo poželjeli podijeliti sa svijetom. Naš brend maslinovog ulja bio je iznimno važan pri pokretanju Furtune Skin jer je maslinovo ulje jedan od ključnih sastojaka u Furtuna Skin proizvodima. U beauty svijet zakoračili smo s velikom prednošću – sastojcima koji su najbolji od najboljih.

 • Kako je nastao beauty brend Furtuna Skin?

Sve je počelo kada sam upoznala Kim Walls, suosnivačicu beauty brenda Furtuna Skin, i pokazala joj sve nevjerojatne sastojke na našoj farmi koje je otkrio naš stalni botaničar. Znala sam da možemo napraviti proizvode visoke kvalitete koji su dobri za vas i koji imaju nevjerojatne rezultate. Shvatila sam da na tržištu još uvijek nedostaje jednostavnosti. Ne volim imati rutinu od deset koraka svaki dan, pa sam odlučila stvoriti nešto jednostavno i učinkovito. Sve što trebate je očistiti, pročistiti i navlažiti kako biste imali zdravu kožu. Svi naši proizvodi usredotočeni su na te temeljne korake svakodnevne rutine za njegu kože i višenamjenski su.

Cilj nam je stvoriti proizvode koji udovoljavaju potrebama i problemima svake kože. Clean beauty zauzima sve više prostora u beauty svijetu, a ja vjerujem da je ono što stavljate na kožu jednako važno koliko i ono što jedete.

 • Koji su neki od najvažnijih principa koji se nalaze iza Furtuna Skin proizvoda?

Najvažniji principi iza brenda Furtuna Skin su stvaranje proizvoda visoke kvalitete i učinkovitosti, bez ikakvih kompromisa, te s iskrenim i transparentnim pristupom kada je o sastojcima riječ.

 • Furtuna Skin danas je prepoznata zbog svojih odličnih proizvoda iza kojih se nalazi vrlo inovativan pristup proizvodnji, takozvani farm-to-face proces. Možete li na opisati kako nastaju Furtuna Skin proizvodi?

Tim vrhunskih botaničara i stručnjaka svakodnevno radi na kreiranju novih, inovativnih proizvoda za njegu kože. Naše imanje bilo je netaknuto više od 400 godina, tako da su biljke koje tamo rastu izuzetno bogate hranjivim sastojcima, a cijela farma ima ekološki certifikat. U našoj liniji proizvoda nema toksina, jakih kemikalija, aditiva itd. Za ekstrakciju svih aktivnih sastojaka iz biljaka koristimo South-Bath metodu ekstrakcije, a imamo i vlastite mješavine.

 • Ako biste našim čitateljima morali preporučiti jedan Furtuna Skin proizvod koji obavezno moraju isprobati, koji bi to proizvod bio?

Naš serum za lice i oči. Omiljen je kod kupaca i interes je ponekad veći od naših zaliha. On podiže, štiti, ujednačava tonus kože i uklanja natečenost zbog čega se ističe kao savršeni izbor i kao serum za kožu lica i kao serum za okoloočno područje. On je poput vitaminske kupke za vašu kožu. Ja ga volim koristiti i tijekom dana, preko make upa kako bih osvježila kožu.

 • Kako biste opisali savršenu beauty rutinu za svaki dan? Koje su neke od najvećih grešaka i predrasuda koje ste primijetili da većina žena ima kada je riječ o svakodnevnoj njezi kože?

Žene se uči da se moramo boriti protiv procesa starenja kada bismo se u stvarnosti svi trebali usredotočiti na poboljšanje osobina koje najviše volimo na sebi. Ovaj nepotrebni pritisak dovodi do nerealnih standarda ljepote, a mi u Furtuni Skin odbacujemo te ideologije. Moja savršena rutina njege kože temelji se na našem Transformation Setu, koji svoju visoku učinkovitost može zahvaliti moćnim sastojcima. Čine ga Acqua Serena Micellar Essence, Porte Per La Vitalità Face and Eye Serum i Due Alberi Biphase Moisturizing Oil, tri proizvoda koji su sve što vašoj koži treba. Kunem se u to svaki dan!

Furtuna Skin Transformation Set
Furtuna Skin Transformation Set
 • Koji su Vam planovi za budućnost? Možete li nam otkriti koje nove proizvode uskoro možemo očekivati u Furtuna Skin kolekciji?

Već završavamo planiranje za 2021. i sve što mogu reći je da imamo puno toga u pripremi!

 • Furtuna Skin končano stiže i u Hrvatsku! Kako je došlo do suradnje s Lab Storeom i kada je planiran dolazak Furtuna Skin proizvoda u Lab Storeu

Proizvodi Furtuna Skin u The Lab Store stižu ovaj tjedan. Tatjana i ja poznajemo se od naših manekenskih dana. Kada sam otkrila Tatjanin The Lab Store u Zagrebu znala da bi to bilo savršeno mjesto za lansiranje Furtune Skin u Hrvatskoj. Trgovina je prekrasna, a dijelimo i isti način razmišljanja o ljepoti i koliko je važno koristiti proizvode koji su dobri za vas i donose stvarne rezultate.

Više o brendu Furtuna Skin možete pročitati na njihovoj službenoj stranici furtunaskin.com, a sve novosti pratite na njihovom Instagram profilu @furtunaskin.

Foto: Furtuna Skin, Instagram

1