5 savjeta za njegu kože tijekom jeseni

Nakon izlaganja suncu ljeti, u svakodnevnu njegu kože potrebno je unijeti promjene koje će ju pripremiti za hladnije razdoblje. Kada se temperature spuste i zapuše vjetar, koža se vrlo brzo isuši i postaje gruba, a ovih 5 savjeta pomoći će vam to spriječiti i održati kožu lijepom i mekom.

koza-0101

Održite kožu hidratiziranom. Osim što je potrebno piti dovoljno tekućine tijekom dana, kožu je potrebno nahraniti kvalitetnim kremama. Investirajte u dobru noćnu kremu koja će vam omogućiti da se probudite s mekom i podatnom kožom. Za dnevnu kremu odaberite neku sa zaštitnim faktorom jer iako su temperature niže, sunčeve zrake i dalje mogu naštetiti koži.

WILDFOX_PAJAMAS_-60.202

Jednom tjedno, za vrijeme tuširanja napravite piling tijela. Tako ćete odstraniti mrtve stanice kože i omogućiti joj da prodiše, nakon čega je spremna za hranjivi losion. Za najbolji rezultat, piling neka bude na bazi ulja koje će hidratizirati tijelo istovremeno skidajući sloj suhih stanica. Predlažemo da potražite onaj na prirodnoj bazi ili da napravite vlastiti od maslinovog ulja i šećera.

WILDFOX_PAJAMAS_-5303

Nakon laganog pilinga, ali i nakon svakog tuširanja, na tijelo biste trebali nanijeti losion koji će zadržati kožu hidratiziranom i podatnom. Umjesto laganog losiona koji ste koristili ljeti, slobodno se okrenite nešto masnijim kremama i uljima za tijelo koje će dubinski nahraniti sve slojeve kože. Dobar izbor su i maslaci za tijelo koji su u zadnje vrijeme sve popularniji.

koza-ruke04

Ne zaboravite na usnice i ruke. Ako ljeti niste koristili balzam za usne, vrijeme je da nabavite novi primjerak koji će štititi i hraniti vaše usne koje se u hladnijim mjesecima lako isušuju i pucaju. U torbi uvijek nosite omiljenu kremu za ruke koju ćete nanijeti nakon svakog pranja ruku kako bi one ostale meke i zdrave. Područje oko noktiju također je osjetljivo, stoga predlažemo da nabavite i ulje za zanoktice.

zara105

Svoju jastučnicu zamijenite svilenom varijantom. Ovaj korak možda se čini neobičnim, ali uvelike može pomoći vašoj koži. Svila je puno nježnija za lice, a također neće izazvati ili pojačati eventualno crvenilo i isušenost. Ne zaboravite ju redovito prati na blagom programu kako biste spriječili izbijanje prištića. Osim za kožu lica, jastučnica od svile dobro će djelovati i na vašu kosu.

Foto: Stone Cold Fox, Wildfox, Zara Home

Učitati još
Zatvori