Znate li koliko je prehrana bitna za dug i zdrav život vaših kućnih ljubimaca?

Znate li koliko je prehrana bitna za dug i zdrav život vaših kućnih ljubimaca?

Obožavamo naše kućne ljubimce, a kvaliteta njihovog života uvelike ovisi o kvalitetnoj prehrani. Bilo da se radi o svakodnevnim obrocima ili grickalicama i poslasticama, važno je obratiti pozornost da njihova prehrana bude visoke kvalitete. Za njih bi učinili apsolutno sve, pa tako briga oko njih podrazumijeva i redovite odlaske veterinaru, šetnje prilagođene njihovim potrebama, uravnoteženu prehranu i naravno puno ljubavi i pažnje. Važno je dobro poznavati pasminu, ali i potrebe naših pasa, jer u određenim razdobljima života i njihove su potrebe raznolike. Tako se njihova hrana treba razlikovati ako su još u razvoju od one koju bi im trebali omogućiti kad već dođu u godine.

Hrana mora biti bogata vrhunskim sastojcima

Hrana koju bi trebali omogućiti našim ljubimcima trebala bi biti lako probavljiva, visoko iskoristiva, ali i sadržavati sirovine iz pouzdanog i kontroliranog porijekla. Njihova hrana treba biti obogaćena prirodnim sastojcima, ugljikohidratima, proteinima, vitaminima i mastima sa što manje konzervansa. U Purini su osmislili novu liniju hrane Nature Elements koja zajednički obuhvaća efekt inovativne prehrane i prirodnih elemenata. Ova hrana bogata je visoko kvalitetnim sastojcima poput dragocjenih ulja, algi i povrća kako bi vašem psu pružila sve što mu je potrebno za pravilan rast, razvoj i dug i sretan život. Na vama je da odaberete onu koja najviše odgovara vašem psu. U ponudi imaju četiri različite vrste hrane, onu obogaćenu maslinovim uljem (PURINA PRO PLAN DEFENCE), najbolji izbor za štence sa špinatom i ribljim uljem (PURINA PRO PLAN BALANCED START), sa spirulinom za zdravu probavu (PURINA PRO PLAN REGULAR DIGESTION) i s lanenim uljem za zdravu kožu i sjajnu dlaku (PURINA PRO PLAN DERMA CARE).

PURINA PRO PLAN BALANCED START– sa špinatom i ribljim uljem

Potpuna dehidrirana hrana za pse koja dokazano podržava zdrav rast. Dostupna za štence malih i mini te srednjih i velikih pasmina.

PURINA PRO PLAN DEFENCE– s maslinovim uljem

Potpuna dehidrirana hrana za pse koja dokazano potiče snažnu prirodnu obranu mehanizma. Dostupna za odrasle pse malih i mini te srednjih i velikih pasmina.

PURINA PRO PLAN REGULAR DIGESTION – sa spirulinom

Potpuna dehidrirana hrana za pse koja dokazano potiče pravilnu probavu i zdravlje probavnog sustava. Dostupna za odrasle pse malih i mini te srednjih i velikih pasmina.

PURINA PRO PLAN DERMA CARE – s lanenim uljem

Potpuna dehidrirana hrana za pse koja dokazano pomaže kožu održati zdravom a dlaku sjajnom. Dostupna za odrasle pse malih i mini te srednjih i velikih pasmina.

Osim regularne hrane, važne su i grickalice

Vaši psi redovito se vesele slasnim poslasticama koje često dobivaju za međuobroke. Pri njihovom odabiru važno je da su one zdrave za njihove zube. Osigurati vašim ljubimcima zdravlje zubi, bez kamenca i plaka vaš je zadatak, a oni će vam za to biti iznimno zahvalni. Dentalife dnevne grickalice za to su idealne. Nemasne, bez šećera, bez umjetnih dodataka, s posebnim strukturama, dizajnirane su za čišćenje i najudaljenijih zubi. Dentalife grickalice od Purine idealan su poklon za dnevnu njegu zubi koje podupiru održivu oralnu higijenu.

Foto: PR, Pexels

Učitati još
Zatvori