Zimske aktivnosti u kojima ćete i vi i vaši kućni ljubimci uživati

Zimske aktivnosti u kojima ćete i vi i
vaši kućni ljubimci uživati

Zima ih posebno veseli, pogotovo kada padnu prve pahulje snijega. No, vlasnicima kućnih ljubimaca ovo doba godine često donosi i brojne nedoumice. Izlazak u šetnju zahtjeva oblačenje mezimaca u nekoliko slojeva, po povratku doma ispiranje šapica i sušenje krzna.. Planiranje putovanja također donosi pitanje treba li ih voditi na obiteljski odmor, pogotovo ako se putuje avionom ili nekim drugim prijevoznim sredstvom. No, ipak zima donosi i brojne pozitivne mogućnosti koje vrijedi iskoristiti za kvalitetno druženje s krznenim prijateljima. Zimske aktivnosti osim što će vas zbližiti, predstavljaju odličan način za aktivan odmor u kojem ćete oboje uživati.

Zimske aktivnosti na otvorenom i u zatvorenom

Hladnije mjesece u godini i mezimci vole provoditi u toplom okruženju doma. Tijekom blagdana zasigurno su se počastili i zalogajem više, pa se nakon praznika može primijetiti i koja ‘ekstra’ kila. Stoga je ovo odlično vrijeme za pokrenuti se i iskoristiti zimske aktivnosti za više druženja s kućnim ljubimcem. Iako se snažno ohrabruju one na svježe zraku, zatvoreni prostori također su odlično mjesto na kojem ćete iskoristiti trenutke u igri i zbližavanju. S obzirom na to da mnogi vlasnici rade i svoje četveronožne prijatelje često moraju ostaviti same doma, uvođenje novogodišnje dnevne rutine pomoći će vam da pronađete zdravu ravnotežu.

‘Pet playdate’

Zimske aktivnosti u parku odličan su način da se vaš ljubimac upozna s drugim životinjama. Igranje u parku osim što donosi nova poznanstva, predstavlja i novi način za razmjenjivanje iskustava s drugim vlasnicima. Razvijanje socijalnih vještina i socijalizacija s drugima iznimno je bitna za sretan život, baš kao i kod ljudi. Nazovite prijatelja ili prijateljicu koja također ima psa ili macu i organizirajte ‘play date’ u obližnjem parku. Ako se odlučite na druženje ljubimaca u zatvorenom, ne zaboravite ih animirati raznim igračkama koje će im zaokupiti pažnju i osigurati odličnu zabavu u domu.

Tečaj dresure ili agilityja

Nova godina stvorena je za nove izazove koje će vaši ljubimci jednostavno obožavati. Oni će naime i obogatiti rutinu, ali i lepezu vještina koje mezimac već posjeduje. Dresura je poželjna već u prvim mjesecima života, no čak i u kasnijoj dobi nije loše početi. Vaš pas ili maca naučit će nove trikove koji će vas svakodnevno zabavljati, a rado ćete se pohvaliti i pred drugima. Agility je aktivnost uz koju ćete i sami biti više fizički aktivni s obzirom na to da zahtjeva vođenje ljubimca kroz set prepreka koje je potrebno savladati.

Snježne radosti

Životinje jako vole snijeg, stoga vam neće biti potrebne posebni rekviziti kako bi razigrali mezimca i motivirali ga da krene trčati. Dobro je poznato da je već sami ‘klik’ puštanja s uzice dovoljan povod kako bi se ljubimac bacio u trk. Kako bi igranje u snijegu bilo još zabavnije isprobajte nove igre koje će intrigirati vašeg psa ili macu. Jedna od njima posebno dragih je zasigurno igra skrivača. Osim što zahtjeva strpljivost i povjerenje, budi adrenalin pa će se vaš ljubimac nakon toga, kući vratiti umoran i sretan, što će omogućiti bolji i kvalitetniji san. Vremenski uvjeti u gradu su nepredvidivi, stoga vikend iskoristite za ‘road trip’ u snježnije krajeve, promjena okoline godit će i vama.

Foto: Instagram, Unsplash

 

 

 

 

 

Učitati još
Zatvori