Zimska čarolija na Bledu

Zimska čarolija na Bledu

Iako vam se možda čini da hladna zima i snijeg nisu najbolje vrijeme za putovanje, oduševit ćete se posebnom dimenzijom koju će vam pružiti odlazak na Bled uz snježni pokrivač. Od Zagreba će vam do ove slovenske destinacije biti potrebno samo nešto više od 2 sata vožnje automobilom.

Bled već stoljećima oduševljava ljude iz svih krajeva svijeta koji traže prirodne ljepote i sportske izazove. Danas ga posjećuje na tisuće turista koji vlastitim očima žele vidjeti poznati otok koji kraljuje nasred alpskoga jezera i do kojeg se dolazi vožnjom u jedinstvenim čamcima – pletne su svoj originalni izgled zadržale od 1590. godine. Na otoku se smjestilo nekoliko građevina, od kojih je najpoznatija Crkva Marijinog uzašašća, a okružen je planinama s veličanstvenim dvorcem nad jezerom do kojeg se uspon također itekako isplati.

Posebno magično Bled izgleda zimi, poput gradića iz bajke, zbog čega će istraživanje šetnice oko jezera biti nešto što ćete itekako zapamtiti.

Izletnici Bled posjećuju i samo zbog originalne bledske kremšnite koju možete probati u Kavani Park ili već spomenute opuštajuće šetnje uz jezero. No, odmaralište je poznato po stalnim gostima koji tu dolaze na duži odmor već desetljećima. Posebnost destinacije su i mnogobrojni termalni izvori čija voda opušta i ispunjava novom energijom.

Bled

Bledska kremšnita

Za bogate termalne izvore Bleda zna se još od 17. stoljeća, a početkom 19. počeo se oko ljekovite vode razvijati i turizam. Danas zato možete uživati u različitim termalnim bazenima koje nude hoteli na obali jezera, opustiti se uz spa tretmane i nakon jednog vikenda vratiti se u svakodnevicu potpuno revitaliziranog uma i tijela.

Možete ga posjetiti usput, dok se spuštate s nekih od okolnih skijališta o kojima smo pisali nedavno ili se u gradiću zadržati cijeli vikend uživajući u wellness ponudi. Bled je postao poznat i po svojim glamping opcijama, no to ipak ostavite za toplije vrijeme. U međuvremenu, širom otvorenih vrata, čekaju vas Sava Hotels & Resorts i njihovi hoteli na magičnom jezeru.

Foto: Instagram, Sava Hotels & Resorts

Učitati još
Zatvori