Zebra kaktus apsolutni je hit na ljetnim balkonima

Zebra kaktus apsolutni je hit na
ljetnim balkonima

Stiglo nam je ljeto, a s njime i naše biljke ulaze u fazu lijepog razvoja. Sada je jako važno da ih lijepo prihranjujete, dovoljno zalijevate i držite na osunčanim mjestima, ali ne preblizu prozorima kako ne bi došlo do opeklina. Sad je idealno vrijeme i da svoje sukulente i kaktuse iznesete na otvoreno kako bi se mogli lijepo i pravilno razvijati. Upravo su sukulenti i kaktusi omiljene ljetne biljke, a jedna od najpopularnijih upravo zbog svog izgleda je Zebra kaktus (Haworthia fasciata).

Zebra kaktus

Ova biljka podrijetlom je iz Afrike, a karakteriziraju ju lijepe mesnate bodljikave stabljike koje bojom pomalo podsjećaju na zebrine pruge. Posebnost ove biljke je što doista izgleda predivno, a vrlo je jednostavna za uzgajanje.

Savjeti za uzgoj

Posadite ju u duboku posudu kako bi korijenje imalo dovoljno mjesta. Svakih godinu do dvije presadite ju u novu zemlju (onu za kaktuse koju možete kupiti u bilo kojem vrtnom centru). Kao i za ostale sukulente vrijedi ono pravilo da se zemlja između zalijevanja treba potpuno osušiti kako ne bi došlo do truljenja korijena. Stavite ju na svijetlo mjesto, ali ne na direktno sunce i gledajte kako raste.

Foto: Instagram, Unsplash

Učitati još
Zatvori